NIEUWS

StringPad 's werelds eerste beweging-simulerende headset voor gamers

Opnieuw opmerkelijk nieuws op Kickstarter, deze keer vanuit België. Later vandaag start de crowdfundingcampagne voor de StringPad, een 'haptisch-tactiele' hoofdtelefoon voor gamers, die beweging moet simuleren zodat je de digitale wereld beter kunt 'voelen'. 

“'Immersieve technologie' is dé nieuwe focus voor ontwikkelaars van videospellen, vooral nu er steeds meer virtual reality apparaten op de markt komen," zo weten Patrick Villas en Jean-Pierre Geelen. De twee designers zijn de motor achter een Belgische start-up die via Kickstarter hun nieuwste innovatie op de markt willen brengen: de StringPad. 

"Wij geloven dat deze evolutie nog maar in de kinderschoenen staat, en dat virtual reality de gaming markt in de zeer nabije toekomst volledig zal domineren. We hebben daarom een haptisch-tactiele beweging-simulerende hoofdtelefoon ontwikkeld die het mogelijk maakt voor de gamer om de digitale wereld te 'voelen': je hoort en voelt elk geluid, elke beweging rondom jou in het spel."

Haptisch-tactiel? 

Haptisch-tactiele feedback is het gebruik van geavanceerde vibratiepatronen en golven om informatie over te brengen naar een gebruiker of operator. Het woord 'haptisch' is afgeleid van de Griekse woord ‘haptikos’ voor ‘aanraken’. De StringPad-technologie combineert daartoe dynamische luidsprekers met ingebouwde bone-conductors, componenten die geluidstrillingen via beengeleiding overbrengen naar het binnenoor. 
Een speciaal ontworpen tweeweegs versterker versterkt elk signaal apart: één voor het geluid en één voor de vibraties, zodat beide signalen ook apart regelbaar zijn. "Je een weg schieten door je favoriete shooter is zoveel intenser wanneer je elk schot uit je geweer ook echt voelt als een vibratie tegen je schedel!"

De StringPad werkt met een standaard 3.5 mm audio jack-uitgang en is dus compatibel met bijna alle apparaten, zoals tv’s, tablets, smartphones, VR-apparaten en spelconsoles. Door de haptisch-tactiele feedback van StringPad ervaar je de actie scènes in films, muziek of games met een nooit eerder ervaren realisme waarvan je hart sneller gaat kloppen. In de basis dus gericht op gamers, maar je vraagt je direct af wat de mogelijkheden in audioland zijn. Of heb je liever niet dat John Bonham, Keith Moon en Taylor Hawkins direct tegen je hoofd aan drummen?

De huidige verkoopprijs op Kickstarter is €275,- / $292,- voor de StringPad Classic set (hoofdtelefoon, versterker en toebehoren), met stevig oplopende kortingen.


EDITORS' CHOICE