NIEUWSLuxman

Luxman viert verjaardag met twee buizenversterkers

Luxman wordt dit jaar alweer 90 en viert dat met twee buizenversterkers: de CL-38u SE en MQ-88u SE. Beiden zijn voorzien van een stijlvol retro design.

Luxman CL-38u SE

Kenners van Luxman zien in de CL-38u SE wellicht een reïncarnatie van de CL-35 voorversterker die het merk in 1970 introduceerde. Dat is de bedoeling. Maar laat je niet voor de gek houden door het klassieke uiterlijk, de CL-38u SE is namelijk uitgerust met iets meer features. Deze Special Edition heeft namelijk multi-function tone control, een phono equalizer, switches voor mono geluid en low-cut control – om storende bijgeluiden van je draaitafel te minimaliseren. Oh ja, én hij komt met een afstandsbediening. Helemaal 2017!

Binnen in de voorversterker vind je ECC803 en ECC802 buizen van het Slowaakse merk JJ Electronics, vier step-up trafo’s voor MC elementen en een SRPP configuratie om om te gaan met ongebruikelijke vermogens.

Luxman MQ-88u SE

Dan op naar de MQ-88u, de eindversterker van Luxman’s anniversary-paar. De retrolook is bij dit apparaat in iets mindere mate aanwezig, maar desondanks past hij er goed tussen. Ook deze eindversterker heeft zijn roots in het verleden liggen – hij is gebaseerd op de MQ-60 van eind jaren ’60. In (of eigenlijk op) de versterker vind je KT-88 buizen, binnen een push-pull circuit. De versterker levert een vermogen van 25 Watt per kanaal via Klasse-A versterking.

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de CL-38u SE als de MQ-88u SE zijn per direct verkrijgbaar. Precieze Euro-prijzen zijn nog niet bekend, maar hou rekening met €4.500 voor de CL-38u SE en €5.100 voor de MQ-88u SE. Voor meer details en informatie kun je contact opnemen met een Luxman dealer.  


EDITORS' CHOICE