NIEUWSDensen

Densen breidt uit met eerste streamer: Cast Amp

Het succes van streaming valt al lang niet meer te ontkennen en dus breiden steeds meer merken het assortiment uit met een streamer. Densen doet dit met de Cast Amp.

Specificaties

Wat opvalt in de naam is dat de Cast Amp niet puur een streamer is, in de behuizing vind je namelijk ook een eindversterker. En niet de minste: het is een uitgeklede versie van de aankomende B-390 versterker (maar liefst €40.000) die later dit jaar op de markt zal verschijnen. Als we Densen mogen geloven wordt er al 15 jaar aan de versterker gewerkt, dus dat belooft wat. Hij levert 2x60W bij 8 ohm en (vanzelfsprekend) 2x120W bij 4 ohm. De DAC kan een maximale resolutie van 192 kHz/24 bit aan.

Densen heeft er ook voor gezorgd dat de vervorming minimaal is, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een non-magnetische behuizing. Deze behuizing werkt bovendien als een soort koelplaat, zodat de Cast Amp niet te warm wordt. Gaat het toch fout? Geen probleem, de streamer komt met een levenslange garantie.

Google Cast

Zoals de productnaam ook al een beetje verraadt, maakt de Densen Cast Amp gebruik van de Google Cast technologie. Op deze manier kan het merk een gebruiksvriendelijke streamer op de markt brengen, zonder zelf een volledig nieuw streamingconcept te bedenken. Bovendien maakt het de Cast Amp automatisch compatibel met andere Cast-apparaten, Google Home (zodra dat beschikbaar is) en natuurlijk behoorlijk wat streamingdiensten. Bediening gaat uiteraard via de Google Cast app.

Prijs

De Densen Cast Amp is gelukkig wat minder prijzig dan de aankomende B-390 versterker, waarvan de technologie wel terug te vinden is. Voor zo’n €3.000 staat het Deense apparaat al bij jou in huis. Verkrijgbaar in black en albino silver. Dat laatste lijkt ons overigens gewoon zilver.


EDITORS' CHOICE