NIEUWST+A

T+A MP 3100 HV nieuwe multifunctionele krachtpatser

De MP 3100 HV is T+A's nieuwste en meest geavanceerde multi-source player tot nu toe. De Duitse kolos kan overweg met nagenoeg alle denkbare digitale bronnen, ongeacht of het nu een cd, sacd, digitale stream, Bluetooth signaal of DAB+ signaal betreft.

Tidal, Deezer & Qobuz

In tegenstelling tot zijn voorganger, de MP 3000 HV, beschikt de MP 3100 HV nu ook over een dedicated CD/SACD-loopwerk. Hiermee komt T+A tegemoet aan de wens van muziekliefhebbers die het maximaal haalbare uit hun, vaak omvangrijke, cd- en sacd-collectie willen halen. Maar ook het streaming board is nu volledig door T+A in eigen huis ontwikkeld, waardoor het nu meerdere diensten kan ondersteunen. Je hebt daarbij de keuze uit het aanbod van de hi-res diensten Tidal, Deezer en Qobuz.

Lees ook de review van de uitstekende T+A DAC 8 DSD

PCM & DSD DAC

Zoals alle andere T+A digitale spelers en losse DAC's maakt de MP 3100 HV gebruik van een double-differential quadruple converter (vier stereo 32-bit DAC-chips) voor PCM-signalen tot 32-bit/384kHz, en een volledig in eigen huis ontwikkelde True 1-bit native bitstream converter voor DSD-signalen tot DSD512. Uniek voor T+A zijn de oversampling algoritmes waaruit de gebruiker kan kiezen bij het beluisteren van PCM-bestanden. Naast de door de meeste andere spelers gebruikte FIR short en FIR long filters, kun je ook kiezen voor de door T+A zelf ontwikkelde Bezier en Bezier/IIR filter die naar eigen zeggen veel minder pre- en post ringing veroorzaken.

De MP 3100 HV is ook te gebruiken als DAC voor externe bronnen. Daarvoor beschikt het apparaat over een veelvoud aan digitale ingangen: één AES/EBU, vijf S/PDIF (1 x coax, 2 x BNC, 2 x optisch), één asynchrone USB-ingang (voor PCM-signalen en DSD-signalen tot DSD512) en twee USB-aansluitingen voor externe harde schijven.

Prijs en leverbaarheid

De T+A MP 3100 HV is vanaf eind april verkrijgbaar via geautoriseerde T+A HV-dealers: The Hifi Studio Number One in Leiden, AudioExpert in Den Bosch en Alpha High End in Brasschaat (België). De adviesprijs is € 13.500, het apparaat is leverbaar in de kleuren silver en titanium.

MERK

EDITORS' CHOICE