NIEUWSAkiko Audio

Nieuw van Akiko Audio: Tuning Chips

Akiko Audio komt met wederom een interessante tweak voor je hifi-set: Tuning Chips. In het persbericht blijkt het merk de sceptici alvast te snel af te zijn: “Akiko Audio is er zich terdege van bewust dat dit raadselachtige product op het randje balanceert van wat een muziekliefhebber als audiotweak accepteert. Maar wie het effect eenmaal ervaren heeft, raakt snel overtuigd van de toegevoegde waarde.”

Goed, wat doen de Tuning Chips dan precies? Ze harmoniseren de energiestromen op plaatsen die voor hun andere tuningproducten (tot nu toe) onbereikbaar waren. De techniek bestaat uit het permanent aanbrengen van extra informatie, door een zelfklevend metaalfolie als informatiedrager te gebruiken. Dit folie wordt voorzien van een zwarte afwerking met holografische bedrukking en vormt de Tuning Chip. Maar er zijn ook modellen die geheel uit aluminium bestaan – elke Tuning Chip heeft zijn eigen vorm, formaat en toepassing.

Volgens Akiko Audio kun je rekenen op een meer ontspannen weergave, met een betere waarneming van de verschillende muziekinstrumenten en stemmen. Het geluid moet bovendien natuurlijker van klank worden, waarbij de scherpte afneemt en de klankkleur juist rijker wordt.

Zoals eerder gezegd blijven zulke tweaks een beetje omstreden, maar met een vanafprijs van €5,- per stuk kun je dat risico wel nemen.  


EDITORS' CHOICE