NIEUWSTannoy

De jaren 70 herleven met de Tannoy Legacy serie

Tannoy blaast de Legacy-serie uit de jaren 70 weer nieuw leven in. De nieuwe serie bestaat uit drie modellen die allemaal het design hebben meegekregen van hun grootouders.

Met de heropleving van vinyl in het laatste decennium zou het zomaar eens kunnen dat je verlangt naar meer nostalgie. Tenminste, zoiets moet Tannoy (en JBL al eerder dit jaar) gedacht hebben. Het Londense merk introduceert namelijk opnieuw de Arden, Cheviot en Eaton luidsprekers, die in de 70’s voor het eerst werden gebouwd. De Devon en Berkeley, twee andere speakers uit de originele serie, zullen worden overgeslagen.

De grote doorbraak

“Deze speakers betekenden in de jaren 70 onze grote doorbraak en zorgden voor een nieuwe luisterervaring in studio’s en huishoudens,” aldus Tannoy. “De Legacy-serie wordt met de hand gemaakt door onze ervaren bouwers in Coatbridge. Bovendien wordt elke speaker geleverd met een ‘owner’s care package’ en een certificaat, getekend door onze experts.”

Specificaties

De Eaton (400 Watt, gevoeligheid van 87,5 dB) is met afmetingen van 52 x 35 x 25 centimeter de kleinste van het stel, opgevolgd door de tweewegs Cheviot (500 Watt, gevoeligheid van 89 dB) met 85 x 44 x 26 centimeter. De Arden (600 Watt, gevoeligheid van 91 dB) is het grootste model en meet 99 x 66 x 37 centimeter. Die neemt dus behoorlijk wat ruimte in.

Alle drie de modellen zijn uitgerust met gouden speaker terminals, die bovendien ondersteuning bieden voor bi-wiring. In de Eaton vind je een 10 inch, in de Cheviot een 12 inch en in de Arden een 15 inch driver. Ook zijn alle drie de luidsprekers voorzien van de mogelijkheid om het geluid aan te passen naar de akoestiek van de luisterruimte.

Prijzen en beschikbaarheid

Wat de Legacy-serie gaat kosten en per wanneer je ervan kunt genieten is helaas nog niet bekend. Zodra wij hier meer over weten, updaten we uiteraard dit artikel.


EDITORS' CHOICE