Lyngdorf Audio komt met MP-50 surround sound processor

Deze week kwam Lyngdorf Audio met verrassend nieuws: ze introduceren de MP-50, het eerste surroundapparaat van het Deense merk.

Volgens Lyngdorf creëert de MP-50 een surround-ervaring die beter is dan alle anderen. “Onze intrede surround sound zal de competitie van hun sokken blazen,” laat Flemming Smith van Lyngdorf noteren. Een gedurfde (en enigszins cliché) uitspraak, maar de MP-50 is wel voorzien van behoorlijk wat interessante features. Zelf lichten ze vooral hun RoomPerfect technologie uit, die het geluid kan aanpassen aan de zwakste schakel van je hifiset – je kamer, inderdaad.

Verder vind je op de MP-50 onder andere een HMDI-stage met 4K en HDCP 2.2 (met ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X én Auro-3D), zestien gebalanceerde XLR-outputs voor versterkers, een voicing tool om alles aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen en volledig digitale signaalverwerking. Optioneel is DCI digitale AES/EBU-input voor integratie met digitale servers.

Zoals tegenwoordig vaak standaard is, is de MP-50 ook uitgerust met een ingebouwde mediaplayer. Hiermee speel je je muziek eenvoudig af via bijvoorbeeld Spotify of Airplay, maar je vind er ook internetradio. Via een USB-ingang of een ethernetkabel (geen wifi, helaas) heb je bovendien ook toegang tot je eigen bestanden. Deze kunnen natuurlijk afgespeeld worden in stereo, maar de MP-50 kan je muziek ook upgraden naar een volledige surroundmix.

RoomPerfect

Zoals we eerder al (een beetje omslachtig) zeiden is RoomPerfect in essentie gewoon kamercorrectie-software. Het is volgens Lyngdorf niet noodzakelijk om je kamer om te bouwen tot een akoestisch meesterwerk om geweldig geluid te ervaren. De MP-50 zorgt met RoomPerfect voor een optimale frequentierespons, leveluitlijning en een basregeling die de speakers en subwoofers perfect integreert.

Wanneer de MP-50 verkrijgbaar zal zijn is nog even de vraag. Ook de prijs is nog onbekend. Zodra we hier meer over horen laten we dat uiteraard weten. 

MERK

EDITORS' CHOICE