NIEUWSGrado

Grado maakt high-end draaitafel element Statement 2

Grado komt met het volgens hen beste draaitafel element ooit geproduceerd. Daarvoor moet je wel even flink in de buidel tasten, want voor die hoge kwaliteit betaal je zo'n 3000 pond, wat neerkomt op bijna 3500 euro.

Grado staat vooral bekend als producent van hoofdtelefoons, maar het bedrijf maakt ook al sinds jaar en dag elementen voor draaitafels. Sterker nog, dat is waar ze zo’n zeventig jaar geleden mee van start ging. En nu komt het merk met de Statement 2, de opvolger van hun vlaggenschip de Statement 1 en volgens hen het kwalitatief beste element ooit gemaakt. In tegenstelling tot zijn voorganger gaat het hier om een ijzeren model, in plaats van een design met een binnen de magneet bewegende spoel. Volgens Grado hebben ze de Statement 1 twee jaar lang geanalyseerd om werkelijk alle verbeterpunten te kunnen ontdekken, met dit als eindresultaat.

Het handgemaakte element heeft een ontblote diamanten stylus, volledig bewerkt naar Grado’s exacte specificaties. De stylus zit gekoppeld aan een van borium gemaakte arm. Het lage resonantie gedeelte is gemaakt van Jarrah hardhout, met vier spoelen binnenin. Dit zorgt er volgens Grado voor dat de Statement 2 zich mag rekenen tot een van de meest stabiele phono elementen op aarde. De 1.0mV output moet zorgen voor een zo dynamisch mogelijk geluid. Over de verkrijgbaarheid van het element is momenteel nog niets bekend.


EDITORS' CHOICE