NIEUWSLa Scala

Rega Brio nu te koop

Redactie Hifi.nl | 08 februari 2017 | Fotografie Fabrikant | Rega

Het Britse Rega heeft het nieuwste model uit de Brio-lijn gepresenteerd, na de Brio-R nu weer simpelweg Brio geheten. Even groot als zijn voorganger, met een iets ander uiterlijk. En met een hoofdtelefoonuitgang die gebruik maakt van de normale luidspreker eindtrap. Geschakeld zodat deze geen enkele invloed uitoefent op de geluidskwaliteit via de luidsprekers.

Was de muziekweergave van de vorige Brio al een indrukwekkende prestatie, door verbetering in rust, ruimte en glans moet de jongste telg van Rega opnieuw een stap vooruit zijn. Daar zijn we heel benieuwd naar, want ook deze Brio haal je al voor 799 euro in huis. Een fijne prijs voor 2x 50 Watt RMS aan 8 Ohm. De Brio is voorzien van 1x Phono aansluiting MM, 4x Line ingang, 1x Hoofdtelefoon uitgang en een afstandsbediening.

Vers van de pers voor Rega-fans: La Scala meldt dat het Rega-boek nu ook in de winkel ligt. Een prachtig naslagwerk over draaitafels en de filosofie van Roy Gandy, de eigenaar en oprichter van Rega. Het boek beschrijft ook het ontstaan van Rega en de apparatuur die Rega naast de draaitafels produceert. Ook wordt de invloed van de medewerkers niet vergeten. Kortom een mooi en interessant Rega avontuur ooit begonnen door een slimme, ietwat eigenwijze maar bovenal interessante persoonlijkheid. Rijk geïllustreerd, 311 pagina’s, 59 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE