Monitor Audio IV140 onzichtbare luidspreker

Monitor Audio heeft de IV140 'onzichtbare' inbouwluidspreker gepresenteerd, bedoeld om volledig geïntegreerd te worden in je muur of plafond en capabel genoeg om met de Auro's en Dolby Atmossen van de wereld om te gaan.

Dat Brits luidsprekermerk Monitor Audio ook met inbouwluidsprekers indruk maakt, weten we van onder meer ISE 2013, toen we overtuigd werden van de InWall-modellen uit de Platinum-serie. De IV140 moet echter een nieuwe doorbraak betekenen, met naar eigen zeggen 'best in class'-kenmerken tot gevolg: een combinatie van eenvoudige installatie en echte high-end prestaties. Verborgen in de muur of het plafond past de speaker in alle conventionele behuizingen, met voldoende ruimte voor bekabeling. Eenmaal geïnstalleerd is-ie met verf, licht behang of stof volledig uit het zicht te verbergen.

Een geïntegreerd 'back box'-ontwerp isoleert geluid en moet zorgdragen voor consistente, gecontroleerde prestaties. Deze stijve achterkap vermindert geluid dat uit de achterzijde van de luidspreker komt en minimaliseert zodoende 'lekkage' naar andere ruimtes. Monitor Audio's IV140 is bovendien beveiligd tegen overbelasting door middel van PTC circuit breakers, die automatisch ingrijpen om het systeem indien nodig af te laten koelen totdat normale werking veilig kan worden hervat.

De IV140 is een 2-weg speaker met geïntegreerde crossover, voorzien van een lage-frequentie transducer en twee hoge-frequentie transducers. Specificaties en vermogen zijn te vinden op de website.


EDITORS' CHOICE