Pro-Ject komt met speciale Beatles-draaitafels

Ben jij een groot fan van The Beatles én heb je alle albums op vinyl? Dan mogen de nieuwe Beatles-platenspelers van Pro-Ject niet in je verzameling ontbreken.

Het merk begint met de George Harrison Essential III en dat is precies wat je ervan verwacht: een Pro-Ject Essential III met een Harrison-design. De draaitafel met het gezicht van de Beatles gitarist komt uit ter ere van wat zijn 74e verjaardag zou zijn. De platenspeler is ontworpen door het Amerikaanse Studio Number One en is gebaseerd op een kunstwerk van Shepard Fairey uit 2014. Slechts 2.500 stuks zullen wereldwijd verkrijgbaar zijn – een echt collector’s item, dus. De draaitafel kost 499 euro.

Niet per se fan van George Harrison, maar wel van The Beatles in het algemeen? Dan kun je deze ronde eventueel overslaan. In een gesprek dat wij hadden met Pro-Ject directeur Heinz Lichtenegger kwam naar voren dat er meerdere speciale Beatles-draaitafels aan zitten te komen – steeds tegelijkertijd met de release van een geremasterd Beatles album. Op de stand stond bijvoorbeeld een Debut Carbon Esprit SB, die 649 dollar (omgerekend een flinke 600 euro) moet gaan kosten.

Ook een uitgebreide George Harrison vinyl box-set, met alle twaalf studio-albums, een live-plaat en twee 12” picture disc singles, is binnenkort te verkrijgen. Elke 180g lp komt met het originele artwork en een stevige hoes. Ook dit collector’s item is inmiddels te pre-orderen, onder andere bij Bol.com, voor 449 euro.  Dat lijkt heel veel, maar voor 13 platen en twee singles valt het eigenlijk best mee. 

MERK

EDITORS' CHOICE