Totem Sky boekenplankmodel markeert dertigste verjaardag

In het najaar vond er bij La Scala in Tilburg een exclusieve demo plaats van de Totem Sky speakers. Op CES liet het merk van de markante Vincent Bruzzese zien dat de gloednieuwe monitoren klaar zijn voor de internationale markt. De verkoopprijs in Nederland ligt op ‚ā¨ 2199 per paar.

De Totem Sky is in feite een re√Įncarnatie van de Totem Model One, de eerste speaker die het Canadese merk in 1987 op de markt bracht. De Model One vestigde de naam van Totem als een speakerfabrikant om rekening mee te houden, en maakt dat Bruzzese al decennia shows en presentaties houdt om de nieuwste ontwikkelingen met zijn publiek te delen. Nu 30 jaar later is de Sky met recht een verjaardagsmodel te noemen.

De afmetingen zijn exact hetzelfde, maar het binnenwerk is volledig 2017. Er is namelijk in de kast gewerkt met een dempingsmateriaal met de naam borosilicaat, dat ervoor moet zorgen dat de prestaties het formaat van het boekenplankmodel overstijgen. 'Flexibiliteit, leefbaarheid en een duurzame akoestische kwaliteit' zijn de kenmerken, zo meldt Totem. "Ontworpen voor een tijdperk waarin waarde gehecht wordt aan een pure muzikale weergave." Het 2-weg model is voorzien van een nieuw ontworpen 5-inch driver, 3-inch voice coils en maakt gebruik van high-level point source imaging voor de weergave. Ideaal voor tweekanaals stereo of de basis voor een home cinema systeem. 

De Totem Sky is verkrijgbaar in satijn wit, zwart essen of de mahonie-uitvoering op de foto, voor een adviesprijs van ‚ā¨ 2199 per paar, exclusief standaards. De magnetische grille is gemakkelijk toe te voegen of weg te laten. Voor de liefhebber is de volledige manual van de Sky boekenplankmodellen online te vinden (PDF).¬†

MERK

EDITORS' CHOICE