NIEUWSArcam

Arcam AV860 nieuw vlaggenschip surroundserie

Arcam heeft op CES het vlaggenschip van de surroundserie gepresenteerd, de AV860. In de serie vinden we onder meer de AVR850, die afgelopen kalenderjaar verkozen werd tot Surroundproduct van het Jaar. Dat belooft wat voor het nieuwe topmodel.

,,Als een van de weinige audiospecialisten die ook AV-receivers ontwerpt, heeft Arcam een reputatie opgebouwd rond de balans tussen fijngeslepen technische specificaties en wereldklasse audioprestaties," zo introduceert het merk de nieuwe telg. ,,De AVR390, -550 en -850 en nu de AV860 zijn de best presterende receivers en processor die Arcam ooit gemaakt heeft."

In de basis beschikt de AV860 (de ontbrekende 'r' is geen typefout) over het leeuwendeel van het vermogen van de AVR850, maar dan zonder de Klasse-G versterking. De processor kan uiteraard overweg met de AVR-modellen uit dezelfde lijn, maar je bent vrij in je versterkerkeuze. De speaker terminals zijn vervangen door 7.1.4 XLR en RCA outputs voor Dolby Atmos en DTS:X opstellingen. Er is ondersteuning voor onder meer Spotify Connect en UPnP-streaming en een willekeur aan HDMI 2.0a-connecties. Daarnaast behuist de AV860 software voor Dirac Live om de prestaties van versterker(s) en luidsprekers op de akoestiek aan te passen.

Technische specificaties

De Arcam AV860 beschikt over 7 HDMI-inputs (6 x HDMI2.0a, HDCP2.2, 1 x MHL compatible) en kan qua video-outputs bogen op 2 x Z1 (out1 ARC, HDMI2.0a, HDCP2.2, out 2 HDMI2.0a, HDCP2.2) en 1 x Z2 (HDMI2.0a, HDCP2.2). Aan de audio-inputzijde daarnaast 4 x COAX SPDIF, 2 x Toslink, 6 x RCA Phone en 1 x 3.5 mm aux, plus USB-input, ethernet, Internetradio en ARC. Audio outputs, voor de volledigheid: 7.1.4 pre-amp, 12 x RCA phone zone 2 output. De tuner ondersteunt DAB en DAB+, terwijl de multikanaals processor aan de slag kan met Dolby Atmos, Dolby Surround DTS:X, DTS-HD Master Audio, DTS-ES 6.1 Discrete, DTS-ES 6.1 Matrix en DTS 5.1.

Het volledige overzicht vind je op de website van Arcam.


EDITORS' CHOICE