Audio-Technica DSR9BT draadloze innovatie

Audio-Technica heeft diverse nieuwe modellen gepresenteerd op CES 2017, waaronder de DSR9BT draadloze headset en de nieuwe reference op het gebied van bedrade hoofdtelefoons, de SR9.

De innovatie achter de DSR9BT over-ears is behoorlijk interessant. Deze draadloze hoofdtelefoon heeft namelijk geen DAC nodig. Een digitaal-analoog converter vind je doorgaans ofwel in het bronapparaat, ofwel in de hoofdtelefoon, maar de Audio-Technica DSR9BT vertrouwt op het eigen Pure Digital Drive systeem om het digitale signaal van de bron direct te verwerken.

Pure Digital Drive

De headset maakt daartoe gebruik van de zogeheten 'Trigence Semiconductor’s Dnote' chipset om het digitale audiosignaal vanuit een Bluetooth-verbinding te verwerken, en direct te verzenden naar de driver waar de digitale trillingen de voice coil en het diafragma laten bewegen.Het Pure Digital Drive systeem maakt gebruikt van een volledig nieuw ontwikkelde 45mm True Motion Driver met een lichtgewicht diafragrma met DLC, ofwel 'diamond-like carbon'. 

Van de gloednieuwe DSR9BT verschijnt tevens een iets eenvoudiger model, de DSR7BT. Het kleinere broertje heeft slechts één voice coil, tegen vier stuks in de 9. Beide modellen kunnen overweg met 24-bit / 48kHz muziek via Bluetooth (aptX, HD, AAC en SBC), of 24-bit / 96 kHz via USB-kabel. Ze voorzien daarnaast in NFC voor directe pairing met de audiobron. 

Vlaggenschip SR9

Aanvullend op het draadloze duo heeft Audio-Technica ook een nieuw referentiemodel voor de bedrade series geïntroduceerd: de Audio-Technica SR9. De SR9 bedient zich eveneens van 45mm True Motion Drivers met DLC, en is voorzien van 'midpoint mount technologie' voor gelijke ruimte voor en achter het diafragma.  

De SR9 werkt met twee los te koppelen kabels (van zo'n 120cm); een standaard variant, en één met in-line controller en microfoon voor respectievelijk de bediening en het aannemen van telefoontjes. Beide kabels hebben A2DC ('audio designed detachable coaxial') connectoren voor duurzaamheid en audioprestaties. 

Alle drie de modellen worden vanaf februari op de markt verwacht. De op CES 2017 gecommuniceerde prijzen voor de Amerikaanse markt zijn respectievelijk $ 549 en $ 299 voor de DSR9BT en DSR7BT, en $ 449 voor de bedrade SR9. 

MERK

EDITORS' CHOICE