NIEUWSArcam

Arcam rPlay voegt hi-res streaming aan iedere set toe

Arcam is op de beursvloer van CES altijd goed voor tenminste één introductie in de R-Serie. Het merk weet er ieder jaar wel een nieuw model te presenteren, waaronder de rBlink. In 2017 staan de schijnwerpers op de Arcam rPlay, bedoeld om hi-res streaming en multiroom-skills aan ieder bestaand systeem toe te voegen.

Het is hopen dat Arcam geen ruzie krijgt met Apple. De nieuwste toevoeging in de fraaie R-Serie heet rPlay, wat natuurlijk wel erg lijkt op AirPlay. De Arcam rPlay is dan ook voorzien van Apple AirPlay, en kan daarnaast overweg met DTS Play-Fi en UPnP om content naar je systeem te streamen, zo melden de collega's van What Hifi. DTS Play-Fi ondersteunt hi-res audio tot 24-bit / 192 kHz vanuit een bedraad netwerk en biedt lossless wireless streaming via bijvoorbeeld Spotify, Tidal en Qobuz. Uiteraard heb je ook toegang tot diverse andere muziekdiensten, en een willekeur aan internet radiostations. 

Qua bediening kun je onder meer aan de slag met de DTS Play-Fi app voor iOS en Android, of de Arcam MusicLife app voor UPnP streaming vanaf computer of NAS. De rPlay heeft naast een ingebouwde 24/192 DAC ook een SPDIF digitale output voor een externe DAC. 

Kersverse Arcam-importeur Terrason Audio laat weten dat de rPlay vanaf februari leverbaar is voor een adviesprijs van 479 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE