Constellation Audio kondigt Revelation Series aan

Constellation Audio is vanwege de flinke prijskaartjes (onlangs reviewden we nog de 31.000 kostende Argo) niet een merk dat bij de doorsnee audiofiel thuis zal staan. Maar er is niks met dromen en dus is het mooi dat we de nieuwe Revelation Series kunnen aankondigen.

De Revelation-reeks is tot stand gekomen doordat CEO Murali Murugasu zijn team van designers uitdaagde een nieuwe serie te scheppen die de “essentie van de Performance-serie” wist te vangen. De serie slaat dan ook een brug tussen de reeds bestaande series: een stapje boven Inspiration, een stapje onder Performance.

In de Revelation reeks vind je de Pictor voorversterker en de Taurus stereo en mono versterkers. Een phono voorversterker, de Andromeda, zal binnenkort nog volgen. Hoewel de Taurus versterkers slechts 50 Watt meer hebben dan hun familieleden uit de Inspiration serie, hebben ze dubbel zoveel transformators en extra power output condensatoren.

Centaur

Verder werd er een nieuwe versterker aangekondigd binnen de Performance serie: de Centaur II 500 Stereo. Dit is een nieuwe versie van de al verkrijgbare Centaur II en volgens Mr. Murugasu de ideale versterker voor elke set die veel vermogen nodig heeft. Constellation zelf raadt aan hem te koppelen met een voorversterker als de Virgo III om een dynamisch, krachtig en superrealistisch geluidsbeeld neer te zetten. Dat mag dan ook wel, de twee samen kosten namelijk een slordige 85.000 dollar.

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe producten van Constellation Audio zullen nog in het eerste kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn over de hele wereld – dus ook in de Benelux. De prijzen (in dollar) zijn als volgt:

Andromeda phono voorversterker: $18.000
Pictor voorversterker: $18.000
Taurus Stereo: $19.500
Taurus Mono: $39.000
DC Filter (voor de Andromeda & Pictor): $5.000

Centaur II 500 Stereo: $55.000.

MERK

EDITORS' CHOICE