Een derde productintroductie in de Technics Grand Class-serie op het internationale podium van CES 2017. Naast de SL-1200GR platenspeler en de SB-G90 vloerstaande luidspreker werd er ook de Grand Class SU-G700 gepresenteerd, een geïntegreerde stereoversterker uit de Reference Class.
De Technics Grand Class SU-G700 maakt gebruik van volledig digitale versterking met de zogeheten JENO Engine om de grote hoeveelheid audiogegevens in content zonder verlies naar de luidsprekers over te brengen. JENO staat voor 'Jitter eliminatie en Noise-shaping Optimalisatie'. Om een eind te maken aan slechter wordend geluid als gevolg van jitter, wat vaak tot problemen leidt bij traditionele digitale versterkers, is de SU-G700 voorzien van een jitter reductie circuit, dat jitter over het volledige hoorbare frequentiebereik vermindert. Ook is er een uniek PWM- conversiecircuit gebruikt voor PWM-conversie. Dit is belangrijk voor het bereiken van een premium geluidskwaliteit. Dankzij optimalisatie van elementen als de noise-shaping snelheid, de graad en het kwantisatiegetal aan de hand van de unieke expertise van Technics, worden gegevens uit geluidsbronnen met hoge resolutie zonder verlies omgezet in PWM-signalen - zelfs in het brede dynamische bereik.
Een tweede technische specificatie in het design van de SU-G700 is de LAPC of 'Load Adaptive Phase Calibration'. Technics: ,,Luidsprekerimpedantie wisselt namelijk per frequentie. Daarom moet een eindversterker luidsprekers aansturen zonder te worden beïnvloed door hun kenmerken. Traditionele digitale versterkers worden echter door middel van een laagdoorlaatfilter in het uitvoerstadium op luidsprekers aangesloten, waardoor de impedantiekenmerken van de luidspreker een grotere invloed hadden. Hoewel de versterkingskenmerken van traditionele versterkers door middel van tegenkoppeling konden worden verbeterd, werden de fasekenmerken niet verbeterd. Om dit probleem op te lossen, heeft Technics een adaptief optimalisatiealgoritme voor luidsprekerimpedantie ontwikkeld. Dat corrigeert het ideale impulsgedrag door met digitale signaalverwerking de amplitude- fasekenmerken van de frequentie te meten wanneer de luidsprekers zijn aangesloten." Deze nieuwe techniek moet het mogelijk maken om de frequentie- kenmerken, amplitude en fase af te vlakken en om geluid te leveren met een rijke, ruimtelijke expressie.
Snelle en stille hybride voeding
Bij traditionele schakelvoedingen verandert de schakelfrequentie als reactie op schommelingen in de lading, om te regelen hoe lang de schakelaar op de aan- positie moet staan om de uitgangsspanning te stabiliseren. Deze schommelingen in de schakelfrequentie hebben een negatieve invloed op de geluidskwaliteit. De nieuw ontwikkelde voeding van de SU-G700 brengt de ruis die de geluidskwaliteit benadeelt terug door de schakelfrequentie te herstellen. Bovendien is het laatste stadium van de schakelvoeding voorzien van een lineaire regulator om de uitgangsspanning te stabiliseren. De lineaire regulator maakt gebruik van aangepaste elektrolytische condensators met hoge definitie.
Bovendien brengt de stroomresonantievoeding van Technics het schakelruisniveau omlaag. De onderdelen die ruis absorberen, zoals de condensators, zijn zorgvuldig geselecteerd. Alle mogelijke maatregelen zijn getroffen om een laag ruisgehalte te realiseren en helder geluid te reproduceren.
Constructie in drie delen
Geïntegreerde versterkers hebben verschillende circuits, bijvoorbeeld voor het verwerken van microsignalen van invoer of grote stroomsterkten, zoals uitgangs- en voedingscircuits. De SU-G700 maakt gebruik van een constructie in drie delen. Tussen de circuitblokken zijn partities geïnstalleerd aan de hand van het te verwerken signaalniveau. Dit moet een einde maken aan interferentie tussen circuitblokken en zorgen voor een heldere geluidskwaliteit. Deze constructie maakt het frame bovendien steviger, wat de trillingen van elektrische onderdelen onderdrukt, en daarmee een afname van geluidskwaliteit tegengaat.
Het rigide, dubbele metalen frame is voorzien van een plaatstalen binnen- en buitenframe die de trillingen en ruis reduceren.
Ter ondersteuning van zware onderdelen en componenten, en om de stabiliteit te vergroten, bestaat het binnen frame uit een 1,2 mm dik staalplaat. De bodem van de behuizing bestaat uit een 2 mm dikke stalen plaat. Dit zorgt voor een betere demping van trillingen en een laag zwaartepunt. Het voorpaneel is gemaakt van een 7mm dikke aluminiumplaat, om de gevolgen van elektromagnetische ruis tegen te gaan.
De twee grote analoge meters op de voorkant geven de dynamiek van de muziek weer. De volumeknop is gemaakt van puur aluminium en voelt daardoor fantastisch aan.
Technische specificaties
JENO Engine (Jitter Eliminatie en Noise-shaping Optimalisatie)
LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)
Snelle en stille hybride voeding
Batterij gestuurde klokgenerator
Noiseless Signal Technology
Digitaal Noise Isolation Architecture
Technics Definitive Design
FTC uitgangsvermogen
140W + 140W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 4Ω, 20kHz LPF)
70W + 70W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 8Ω, 20kHz LPF)
2 Digitale Coaxiale ingangen / 2 Digital optische ingangen/ 2 Analoge RCA ingangen / USB-B ingang / Phono ingang (MM)
Analoge Pre uitgang / Analoge RCA uitgang / Hoofdtelefoon uitgang
Indeling digitale invoer: USB-B: PCM tot 384kHz, 32-bit / DSD 2,8MHz, 5,6MHz, 11,2MHz met Asynchronous Transfer Mode