Bowers & Wilkins - Society of Sound: Het streven naar perfectie in geluid

Jochem Geerdink | 20 januari 2012 | Bowers & Wilkins

Oorspronkelijk bedoeld als platform voor mensen die passie voor goed geluid delen, is Society of Sound vanuit Engeland uitgegroeid tot een internationaal project van Bowers & Wilkins. Niet alleen worden zorgvuldig ontwikkelde luidsprekers van wereldkwaliteit op de markt gebracht, dankzij Society of Sound wordt ook aan het bronmateriaal de nodige aandacht besteed.

En dat de apparatuur van Bowers & Wilkins behoort tot de beste ter wereld, blijkt wel uit het feit dat de bekendste opnamestudio ter wereld, Abbey Road in Londen, al sinds eind jaren ’80 met apparatuur van B&W werkt. Een passie voor goed geluid die het deelt met het Nederlandse Polyhymnia, waarmee Society of Sound onlangs een samenwerking sloot. De stap vanuit Engeland is daarmee definitief gezet.

Bowers & Wilkins streeft naar de beste geluidskwaliteit en staat erom bekend dat het digitale muziek beter laat klinken dan je ooit voor mogelijk had gehouden, bijvoorbeeld met de veelvuldig bekroonde Zeppelin iPod speaker of de 800 Diamond, het paradepaardje van de Britse luidsprekerbouwer. 

Dave Stewart

Dus greep het in 1966 in het Zuid-Engelse Worthing opgerichte bedrijf terug naar een discipline waar het al eerder ervaring opdeed. Was het tussen 1988 en 1996 het eigen platenlabel B&W Music waarmee – vooral jazz, Latin en elektronische – muziek aan de man werd gebracht, in juni 2007 volgde de lancering van Society of Sound. Een online community waar niet alleen geïnformeerd, maar ook gediscussieerd kon worden over digitale muziek van hoge kwaliteit. Een platform waar mensen zich konden laten inspireren, lezen over de nieuwste ontwikkelingen of iets opsteken van mensen die dagelijks bezig zijn geluid naar een hoger niveau te tillen.

Peter Gabriel ((c) York Tillyer)

Al snel mocht Society of Sound enkele prominente kopstukken uit de muziekindustrie tot zijn vrienden rekenen. Onder hen bijvoorbeeld Genesis-oprichter Peter Gabriel, Dave Stewart van Eurythmics, componist James Howard en jazz-zangeres Cassandra Wilson. Want net als Bowers & Wilkins, hebben ook veel artiesten een passie voor de best mogelijke geluidsweergave en zagen zij hun zorgvuldig gecomponeerde, gearrangeerde en geproduceerde muziek in matige kwaliteit aangeboden door digitale downloadportals.

MERK

EDITORS' CHOICE