NIEUWS

RokBlok geeft een aparte draai aan vinyl afspelen

Redactie Hifi.nl | 12 december 2016 | Fotografie Fabrikant

Op Kickstarter is een campagne gestart voor de RokBlok, naar eigen zeggen ’s werelds kleinste (en portable) draadloze platenspeler. In essentie is het een “Soundwagon (a.k.a. vinyl killer)”, maar dan met Bluetooth-functie.

Hij werkt eenvoudig. Leg je plaat op een vlakke, horizonale ondergrond, zet de RokBlok erop en schakel hem in door de hendel omhoog te zetten. Om hem uit te zetten houd je je hand boven het wagentje, zodat de hendel je hand raakt en de RokBlok stopt. Dankzij een ingebouwde versterker en speaker kun je de RokBlok bovendien overal gebruiken, al zal dat niet fantastisch klinken - de RokBlok weegt nog geen 100 gram en zal dus niet de allerbeste componenten aan boord hebben. Om dat probleem te verhelpen is hij uitgerust met Bluetooth, waarmee je hem kunt verbinden met een externe speaker of draadloze hoofdtelefoons. De interne oplaadbare accu is goed voor 4 uur speelplezier en laadt op in 2 uur. 

Audiofiel verantwoord? Absoluut niet. Daarnaast zijn er tegenwoordig natuurlijk veel makkelijkere en betere manieren om onderweg naar muziek te luisteren - en die je favoriete platen niet slopen. Want een gewicht van 100 gram dat met 33⅓ toeren over je vinyl gaat? Dat kan niet goed zijn. 

Mocht je interesse hebben in deze kleine gadget, raden we je aan eens op de Kickstarterpagina van RokBlok te kijken. 


EDITORS' CHOICE