REVIEWPhilips

Review: Philips 40PFS5501

SAMENVATTING

Bekijk hieronder de plus- en minpunten van de Philips 40PFS5501:

PLUSPUNTEN

  • Contrast en zwartwaarde
  • Beeldverwerking
  • Kleurweergave
  • Android TV
  • Prijs

MINPUNTEN

  • Geluidskwaliteit
  • Bewegingsscherpte
  • Zwartdetail
  • Android tv wat te sloom

Design en aansluitingen

De recente designs van Philips televisies stralen steevast een strakke look uit, met metalen kaders, en mooie lichte voetjes aan de uiteinden van het scherm. Dat is op deze tv niet anders, al merk je wel dat de prijs zijn invloed heeft op de kwaliteit van uitvoering. Het profiel is niet echt slank, het kader en de voetjes ogen toch enigszins plastiek. Maar in deze prijscategorie zijn we best tevreden met het resultaat.
De Philips beschikt over vier HDMI-aansluitingen, dat is eentje meer dan de concurrenten in dit segment. Daarnaast krijg je ook drie USB-aansluitingen, alweer een meer dan de concurrentie. Uiteraard is er ook een volledige selectie oudere analoge aansluitingen, en een digitaal optische uitgang. De HDMI-aansluitingen staan naar onder en zijwaarts gericht, wat een eventuele wandmontage vergemakkelijkt.

Android TV

Deze Philips TV gebruikt Android TV als smart tv-platform. De 40PUS5501 draait nog steeds op Android 5.1. Het blijft onduidelijk wanneer deze modellen op Android 6.0 zullen overgaan. De Mediatek MT5861 chipset gebruikt een dual core processor en 2GB RAM. Die levert geen flitsende resultaten, maar krijgt van ons nog net een voldoende. De 8GB opslagruimte riskeer je heel snel te vullen als je wat games downloadt, maar kan uitgebreid worden via een USB harde schijf.

Fabrikanten kunnen weinig sleutelen aan Android tv, en het home menu dat het hele scherm vult met aanbevelingen vooraleer je aan je toepassingen komt blijven we lastig vinden. De belangrijkste toevoeging die Philips gemaakt heeft is een eigen tv-menu dat verschijnt aan de rechterzijde van het scherm. Het is een alternatieve manier om heel wat functies te bereiken, zoals een aantal apps, de tv-gids, de aanbevelingen of mediaspeler. Het kan wat verwarrend zijn aanvankelijk, maar uiteindelijk kan je het ook bekijken als een bijkomende mogelijkheid, en gebruik je gewoon wat je het handigst vindt.

Lees de volledige review bij FWD Magazine >>

MERK

EDITORS' CHOICE