NIEUWSDenon

Dit is Obama’s hifi-set in het Witte Huis


Jasper Mijwaard | 06 november 2016 | Fotografie Fabrikant | Denon

Met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur lijkt het in het nieuws bijna om niks anders meer te gaan. Maar wat misschien wel veel interessanter is, is de audioset die op het moment nog in het Witte Huis te vinden is.

Dat president Obama een muziekliefhebber is moge duidelijk zijn. Het is een veel besproken onderwerp in het Witte Huis en de president deelt zelfs regelmatig zijn playlists, waarin je o.a. tracks vindt van Aretha Franklin, Prince, Jay-Z en Pharrell. Vanzelfsprekend staat er dus ook apparatuur in het Witte Huis en dankzij een fotoverslag van Architectural Digest weten we precies wat er staat. De draaitafel op de foto is een Denon DP-300F (250 euro), een volledig automatische draaitafel met MM element en een ingebouwde voorversterker. De speakers werden al snel herkend als zijnde een set Kanto YU5’s, volledig draadloos en te koop voor een slordige 400 euro.  Hoewel de subwoofer op de foto niet goed te zien is, wordt vermoed dat dit een Audioengine S8 (389 euro) is.

Geen grote, dure set dus – stiekem hadden we dat wel verwacht. Maar goed, hoeveel tijd heb je ook om rustig naar muziek te luisteren als je de Verenigde Staten moet runnen… Wat verder uit de foto blijkt is dat Barack onze video over speakerplaatsing (nog) niet heeft bekeken. 

MERK

EDITORS' CHOICE