CocktailAudio presenteert unieke X50 netwerkspeler

Voor alle muziekliefhebbers die zelf willen bepalen hoe hun muziekbronnen van digitaal naar analoog worden geconverteerd is er nu de CocktailAudio X50 streamer.

Hoe het werkt? De X50 zorgt ervoor dat het signaal volledig in het digitale domein blijft, zodat de omzetting wordt overgelaten aan een externe DAC. Zo kun je als gebruiker zelf bepalen hoever je wil gaan in de zoektocht naar de door jouw gewenste geluidskwaliteit – en hoeveel je daaraan wilt uitgeven.

Alleen een streamer is het trouwens niet – de X50 biedt ook nog de mogelijkheid om twee harde schijven in te bouwen, tot 6TB per stuk. Daarvoor kun je gebruik maken van 2,5” of 3,5” HDD of SSD schijven. Je kunt er dus tot 12TB aan muziek opzetten of, als je gebruik maakt van een RAID 1 configuratie, één schijf gebruiken als back-up. Het apparaat is verder voorzien van digitale uitgangen die via de RCA, optische (TosLink), AES/EBU (XLR) en I21 (HDMI of RJ45) aansluitingen ondersteuning bieden tot 24bit/192kHz. Via de USB Audio Class 2.0 aansluiting wordt tot DSD256 ondersteund en ook een WordClock aansluiting is aanwezig.

Bedienen gaat via een aantal knoppen op het apparaat zelf, met de meegeleverde afstandsbediening of, zoals tegenwoordig vrijwel altijd mogelijk, via de Novatron MusicX app die verkrijgbaar is voor tablets en smartphones. Tenslotte is het mogelijk om via de bekende browsers op je PC of Mac gebruik te maken van de CocktailAudio webinterface.

De adviesprijs van de X50 ligt op 1.899 euro, exclusief harde schijven. 


EDITORS' CHOICE