NIEUWSDenon

Denon voorziet HEOS apparaten van spraakherkenning

Nog geen twee maanden geleden liet Sonos weten met Amazon samen te gaan werken en gebruik te gaan maken van hun voice control software, Alexa. Een ander immens populair multiroomsysteem, HEOS, komt vandaag met exact hetzelfde nieuws.

Alexa zal, als alles volgens planning verloopt, vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zijn op HEOS apparaten. “Denon heeft 100 jaar ervaring op het gebied van kwaliteit, innovatie en design, en we hebben onze klanten altijd de best mogelijke audio-ervaring willen bieden, en dat doen we nu met Amazon Alexa,” vertelt Brendon Stead, SVP Productontwikkeling bij Denon. “De recente veranderingen waarbij mensen het liefst spraak gebruiken om muziek te zoeken, op te halen en te beheren, zijn voor ons een uitgelezen kans om dat erfgoed van technische klasse en innovatie in te zetten om compleet nieuwe ervaringen te bieden.”

Je kunt dus vanaf volgend jaar gewoon aan je HEOS vragen om muziek af te spelen, je vragen te beantwoorden en nieuws te ontvangen, maar ook om andere apparaten in je huishouden aan te sturen. Denon gaat daarmee mee in de trend om je speakers niet alleen muziek te laten afspelen, maar ze te laten functioneren als slimme elektronische assistent. Google stapte eerder deze maand trouwens in dezelfde trein

MERK

EDITORS' CHOICE