NIEUWS

More Music, Metrum en Music2 Audio Import op X-fi 2016


Redactie Hifi.nl | 12 september 2016 | Fotografie Fabrikant

Nog minder dan twee weken en dan zit heel hifi-minnend Nederland weer in Veldhoven voor de X-fi audioshow van 2016. En vandaag hebben we weer drie aankondigingen!

Het goede doel

Niet alleen audio, maar ook het goede doel krijgt de focus van Music2 Audio Import. Importeur Marco de Wilde zal op zowel zaterdag als zondag zijn demonstraties onderbreken om producent Van den Hul de ruimte te geven om ter plekke een Crimson moving coil element te bouwen. Het proces is live te zien op een groot videoscherm.

Zodra het element af is wordt het element door Music2 en Van den Hul geveild. De opbrengst van deze veiling zal volledig worden geschonken aan Kika, de organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker.

Denk overigens niet dat de audio wordt overgeslagen! Music2 heeft nog geen enkele X-fi overgeslagen en je kunt, zoals altijd, een bijzondere set-up verwachten waarbij buizen, hoorns en analoog goed vertegenwoordigd zullen zijn. De namen Blumenhofer Gran Gioia, Octave Jubilee, Pluto Audio, Feikert Analogue, Reed, Van den Hul en Sonore AC zijn al gevallen. Je vindt Music2 in ruimte 40, waar je trouwens ook kunt genieten van kunstwerken van Gallery RitsArt uit Maassluis.

Non-Oversampling door Metrum

Ook Metrum zal aanwezig zijn op X-fi 2016. Een merk dat al jaren goede recensies binnensleept, waarvan Metrums ‘Non-Oversampling’ principe de hoofdreden is. Een principe dat de ontwerper altijd dwingt op een hoger niveau te werken omdat deze techniek niet breed beschikbaar is – de meeste leveranciers werken met reguliere oversampling chips. Je vindt Metrum in de Tuinzaal, met een waanzinnig assortiment DACs en hoofdtelefoonversterkers in uiteenlopende prijsklassen.

More Music, letterlijk

In kamer 81 kom je importeur More Music tegen, die hun naam eer aan doen. De eerste set die ze aankondigen is namelijk behoorlijk uitgebreid: de indrukwekkende Triton One luidsprekers van GoldenEar Technology zullen worden aangestuurd door de MOON 860A stereo (dual mono) eindversterker in combinatie met de MOON 740P voorversterker. Ook de DAC komt uit de MOON-stal: de 780D DSD DAC uit de Evolution serie. Tenslotte wordt er gebruik gemaakt van de Aurender N10 muziekserver, een Finite Elemente hifimeubel en bekabeling van Shunyata.

Los daarvan neemt More Music ook een aantal primeurs en exclusiviteiten mee naar Veldhoven. Nieuwe hifimeubels van Bassocontinuo (de Aeon 2.0 en Zen-lijn), de Triton Three+ en Two+, de all-in-one MOON Nēo ACE, C5TRM luidsprekers van Cornered Audio en nieuwe versterkers van Spectral Audio: de DMC30 SC voor- en DMA-240 eindversterker. Daarnaast vind je in kamer 81 de nieuwe Aurender A10 streamer, de Pass Labs HPA-1 hoofdtelefoonversterker en de nieuwste variabele resonator van Acustica Applicata – de Volcano. 

Tickets kosten €9,50 per stuk en zijn hier te bestellen >>

EDITORS' CHOICE