IFA 2016: Bang & Olufsen komt met BeoSound 1 en 2

Draadloze speakers zijn niets nieuws voor Bang & Olufsen. We kennen tenslotte allemaal de BeoSound-reeks, die nu wordt uitgebreid met de elegante BeoSound 1 en 2.

“We leven in een tijdperk waarin iedereen op zoek is naar meer vrijheid. We willen onszelf niet langer beperkingen op technologisch gebied opleggen,” aldus Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing. De nieuwe speakers zijn dan ook ontworpen voor een flexibele levensstijl – van indoor multiroom tot gebruik buitenshuis door middel van een batterij. Dat laatste geldt overigens niet voor de BeoSound 2, die vanwege een krachtigere versterker alleen kan functioneren met een stopcontact in de buurt.

Wat je misschien als eerst denkt bij het zien van het design van de BeoSound 1 en 2 is: “maar waar zit de driver?” Nou, daar heeft B&O een interessante oplossing voor gevonden in de Acoustic Lens technologie, die je ook terugvindt in de BeoLab 5 en BeoLab 18. Boven in de luidspreker is een akoestische driver geplaatst die het geluid naar een reflector stuurt. Deze reflector moet vervolgens zorgen voor een ruimtelijke 360-graden geluidsbeleving. De speakers zweven een paar millimeter boven de vloer zodat de lage tonen er via de onderkant uit kunnen.

Die techniek zit verpakt in een soort kegelvormig stuk aluminium, wat zorgt voor een stijlvol uiterlijk – een soort héél elegante thermoskan. Bovendien is bediening van de speakers ook erg interessant, er wordt namelijk gebruik gemaakt van sensoren. Zodra de sensor merkt dat je in de buurt bent, kun je de luidspreker bedienen via de (inmiddels naar je toe gedraaide) interface. Even draaien aan het wiel verandert het volume, terwijl tikken of vegen over de bovenkant andere functies bedient.

Muziek kun je afspelen via integratie met Google Cast, Airplay, DNLA en Bluetooth, maar TuneIn, Spotify en Deezer zijn ook geïntegreerd. Multiroom is uiteraard een optie (tot acht exemplaren), maar daarvoor moet je wel flink wat geld neerleggen. De BeoSound 1 is vanaf nu verkrijgbaar voor adviesprijs van €1295 euro, voor de BeoSound 2 betaal je €1695. Laatstgenoemde is vanaf oktober verkrijgbaar. 

MERK

EDITORS' CHOICE