NIEUWSRHA

RHA onthult drie nieuwe producten op IFA


Redactie Hifi.nl | 26 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant | RHA

RHA kennen we van de hoofdtelefoons en ook de drie nieuwe producten liggen in die lijn. Tijdens IFA 2016 presenteren ze twee nieuwe in-ear hoofdtelefoons én een nieuwe portable DAC/hoofdtelefoonversterker, de eerste van het Schotse merk.

“Deze nieuwe collectie is ontwikkeld voor gebruikers die meer willen halen uit audio. Ons doel is om de volledige hifi-ervaring te produceren, maar dan on-the-go,” vertelt RHA Product Director Lewis Heath. In de nieuwe serie vind je de Dacamp L1 DAC/hoofdtelefoonversterker, CL750 in-ears en de vlaggenschip CL1 Ceramic in-ears. Alle producten moeten vanaf oktober 2016 verkrijgbaar zijn.

Dacamp L1

De Dacamp L1 gebruikt een ES9018K2M DAC chip en een klasse-AB versterker voor beide stereokanalen. Deze configuratie zorgt ervoor de hi-res audiobestanden verwerkt kunnen worden vanaf zowel mobiele devices als andere bronnen. De adviesprijs is een kleine 550 euro.

CL750

In de CL750 wordt RHA’s CL Dynamic omzetter gebruikt om geluid te kunnen reproduceren tot 45kHz. Het design is gebaseerd op de welbekende MA750, wat verklaart dat er ook bij de CL750 gebruik wordt gemaakt van een roestvrijstalen behuizing. Met een impedantie van 150 ohm zijn de in-ears geschikt voor gebruik met versterkers en ook hi-res audio is geen enkel probleem. De adviesprijs ligt op 129,95 euro.

CL1 Ceramic

Speciaal ontworpen voor gebruik met versterkers is de CL1 Ceramic, de aanvoerder van RHA’s nieuwe serie. Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van twee unieke omzettechnologieën om de volle controle te hebben over een groot frequentiebereik. De CL Dynamic omzetter verwerkt de lage en midrange tonen terwijl een ceramische driver zorgt voor de hoge frequenties. De kabel van de in-ears is te verwijderen en de set wordt geleverd met over-ear stukken die zorgen voor optimaal comfort. De prijs voor dit vlaggenschip is 449,95 euro. 

EDITORS' CHOICE