NIEUWSQuad

Nieuwe aankondigingen X-fi: Hanze Hifi, Quad en MQA

Redactie Hifi.nl | 10 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant | Quad

Op zaterdag 24 en zondag 25 september reist heel hifi-minnend Nederland weer af naar Veldhoven voor de X-fi beurs. Vandaag maakte de organisatie twee nieuwe merken én een interessante lezing bekend.

Hanze Hifi

Hanze Hifi is aanwezig op X-fi en presenteert daar onder andere hun lichtnet regenerator, een product dat jouw apparatuur kan voorzien van schone energie. De Clean Power Supply neemt de Watts (Joules) uit het lichtnet en geeft de gewenste spanning door met een zuivere 50 Hz sinus. De “stilte” die je daardoor terugkrijgt in bijvoorbeeld je draaitafel  en/of (phono) voorversterker is in de meeste gevallen al te horen als je naald nog in de inloopgroef loopt. Dat verschil wordt uiteraard gedemonstreerd.

MQA-lezing door Hans Beekhuyzen

Daarnaast zullen de Thorens TD-124 en Garrard 401 (beiden met 12” EMT 997 arm en EMT XSD-15 element) uitgebreid gedemonstreerd worden. De elektronica voor deze set zal weer bestaan uit “glaswerk” van H.A.T (Het Audio Team), de PH3 buizen phonotrap, de LA 2 MKIII buizen lijnversterker en H.A.T. buizen mono-blokken. Welke luidsprekers er worden aangesloten is nog onbekend.

Audiojournalist Hans Beekhuyzen schuift aan bij X-fi om een lezing te geven over een audioformaat waar de laatste tijd veel over te lezen is geweest: MQA. Hij zal uitleggen hoe MQA precies werkt en waarom we allemaal 192 kHz bestanden zouden moeten willen. Uiteraard wordt er diep ingegaan op alle voor- en tegenargumenten van MQA en op andere vragen omtrent het onderwerp. De lezingen vinden plaats op zowel zaterdag als zondag.

Quad

Quad zul je misschien kennen als fabrikant van de ESL elektrostatische luidsprekers. Het merk heeft de eervolle missie op zich genomen om de mythe van de elektrostaat in leven te houden en dat doen ze al 60 jaar lang. Dat houdt in dat ze elk product maken met de meest recente technologieën en dat resulteert altijd in een enorm up-to-date product. Volgens Quad staat de ESL-serie synoniem voor ‘the closest approach of the original sound’ en dat is natuurlijk geen kleine claim. Naast de luidsprekers nemen ze ook een elektrostatische hoofdtelefoon mee, de Jecklin Float QA. 

Tickets kosten €9,50 per stuk en zijn hier te bestellen >>


EDITORS' CHOICE