NIEUWS

HiFi Zomer-audio

Zomertijd is lijstjestijd. Bij HiFi doken we in de krochten van ons archief om de meest zomerse accessoires, lijstjes en tips te vinden.

1. De Rockster XS van Teufel
Zeg je zomer? Dan zeg je buiten. Zeg je buiten? Dan zeg je onderweg. En dan komt de Rockster XS zeer goed van pas. De compacte speaker is speciaal ontwikkeld om mee op pad te nemen. Dankzij de behuizing, een mix van aluminium, kunststof en staal, en siliconen bumpers kan ‘ie behoorlijk wat hebben. Bovendien is hij spatwaterdicht, dus meenemen naar een vochtigere omgeving is geen enkel probleem. Een andere toffe functie is de party modus – je kunt twee apparaten tegelijk koppelen om van twee playlists een partymix te maken. 

2. Zomerse Bluetoothspeakers van Libratone
De Deense audiofabrikant Libratone kondigde dit jaar ook drie nieuwe draagbare Bluetoothspeakers aan. De speakers zijn handzaam, komen in een aantal frisse kleuren met zomerse namen als ‘Graphite Grey’, ‘Cloudy Grey’ en ‘Caribbean Green’ en zijn voorzien van 360°-geluid. Bovendien zijn alle drie de luidsprekers spatwaterbestendig. 

3. Music In Living Colour van Yamaha
Een paar jaar geleden kwam Yamaha met wel een heel zomers soundsysteem op de proppen: Music In Living Colour is uitgevoerd in vrolijke en zomerse kleuren en biedt streaming met Bluetooth. De speakers zijn geschikt voor bijvoorbeeld op de boot, de camping, het strand of gewoon in de achtertuin of op het balkon. Hij moet volgens de makers tegen een stootje kunnen, dankzij de gebruikte materialen en de verchroomde front grill. 

4. Parrot Zik 2.0
Wat is een zomer zonder draadloze hoofdtelefoon met noice cancelling? De meest opvallende headset van de afgelopen jaren is ook beschikbaar in felle, opvallende zomerse uitvoeringen, zoals oranje, felblauw en geel. Maar daarnaast is dit design hoogstandje gewoon erg goed. 

5. Denon Exercise Freak
In 2014 haalde Denon de zomer in huis met een sport-hoofdtelefoon in opvallende oranje uitvoering, ultra-licht en zweetbestendig. Daarnaast worden de antibacteriële oordopjes in verschillende maten geleverd, zodat er voor iedereen de ideale pasvorm bij zit.


EXTRA! EXTRA!

1. Alles wat je moet weten over Bluetooth
Alles en iedereen is tegenwoordig draadloos. Handig, want het aangename weer lokt ons naar buiten. Dankzij uitvindingen als Bluetooth kan onze muziek gewoon mee. Een aantal aandachtspunten voor zomers muziekgenot

2. Portable radio’s
Verlang je terug naar vroegere tijden? In 2012 verzamelden we een willekeurige collectie portable radio’s en dockingstations om mee in de zon te gaan zitten. Een strandsessie zonder wifi.  

3. De best beluisterde albums op Qobuz
Geen idee wát je op het strand moet gaan luisteren? Het leek ons een leuk idee om de mensen achter Qobuz te vragen naar de 20 best beluisterde albums op het streamingplatform. Wist je bijvoorbeeld dat er vooral in het weekend naar jazz geluisterd wordt?

4. Hifi om van te dromen
Stel: je wint deze zomer de loterij. Of er komt een mooie erfenis van een onbekende oom op je af. Tijd om eindelijk die hifi-uitgave te doen waar je wel van droomde, maar nooit dacht dat het haalbaar zou zijn. We zetten een paar suggesties op een rij, oplopend in prijs...

 

 


EDITORS' CHOICE