FWD Magazine in 2016

HiFi.nl is een uitgave van BVDO sinds 1 juli 2019. Dit artikel is een externe bijdrage van FWD.

Als het leidende tijdschrift voor video en audio in de Benelux blikt FWD Magazine dit najaar vooruit naar boeiende dossiers en achtergrondartikelen die onze lezers inlichten over de nieuwste evoluties op gebied van beeld en geluid.

EISA 2016- 2017

Al heel het voorjaar en zomer is FWD Magazine als lid van EISA druk bezig geweest met het testen van belangrijke nieuwe producten. Samen met onze collega’s uit 22 Europese landen bepalen we welke hifi, home theatre-toestellen én televisies dit jaar tot de absolute top behoren. Dat doen we op basis van doorgedreven, objectieve tests uitgevoerd door onze experts.  In ons septembernummer ontdekt u welke producten het komende jaar een prestigieuze EISA-award dragen, wat een enorme meerwaarde betekent in retail en op marketingvlak. De EISA Awards zijn bovenal een signaal aan de consument dat een bepaald product door een jury van Europese journalisten als zeer goed werd bevonden. Met veel trots werkt FWD Magazine al sinds 2011 mee met de European Imaging and Sound Association.

FWD #62

Het septembernummer van FWD staat niet enkel in teken van EISA. Op geluidsvlak besteden we uitgebreid aandacht aan ‘echte’ 2-channel hifi, onder meer met een testdossier rond betaalbare luidsprekers. FWD 62 bevat daarnaast een achtergrondartikel over speakertechnologie, waarin we klassieke vragen over luidsprekerdesign beantwoorden. Wat is het voordeel van een 3-wegontwerp, bijvoorbeeld, of wat zijn de troeven van een linttweeter ten opzichte van een dome-tweeter? Een how-to legt lezers ook uit hoe ze luidsprekers best opstellen en hoe ze uitdagingen op vlak van kamerakoestiek kunnen aanpakken. Uiteraard ontbreken de nodige losse recensies van versterkers en bronnen niet.

Nadat we in FWD60 en 61 de nieuwste beeldevoluties en tv-topmodellen op de pijnbank legden, gaan we in FWD 62 onderzoeken wat betere middenklassers te bieden hebben. Als je 1.500 euro uitgeeft aan een televisie, heb je dan echt het perfecte evenwicht tussen prijs en kwaliteit? Zoals altijd wordt ons grondig testdossier geschraagd door een diepgaande koopgids.

Smart tv is een belangrijk onderdeel van moderne televisies. Zonder twijfel zijn de huidige smart tv-platforms stukken beter dan vroeger, maar zijn ze daarom ook perfect? En welke smart tv is de beste?

Inhoud

  • Beursverslag IFA
  • Dossier middenklasser-tv’s (circa 1.500 euro)
  • Smart TV: wat heeft elk platform te bieden – en welke is de beste?
  • Dossier betaalbare luidsprekers
  • Achtergrond: hoe kies ik een speaker?
  • How-to: Luidsprekers juist opstellen
  • Losse recensies versterking en bronnen
  • Achtergrond: aptX HD

FWD #63

Net voor de cruciale eindejaarperiode verschijnt FWD 63. Tijd voor een testdossier van televisies die nog behoorlijk wat beeldkwaliteit leveren zonder overdreven duur te zijn. Na het doornemen van onze dossier weet de lezer eindelijk welke televisie zijn investering van 1.000 euro verdient.

Er zijn ook meer huishoudens met meerdere televisies of tv-toestellen op ongewone locaties. In een koopgids kijken we daarom naar oplossingen voor ongewone tv-problemen. Hoe kan ik beeld krijgen in de slaapkamer, bijvoorbeeld? Of: hoe maakt ik mijn oude domme televisie toch slim?

In FWD63 is het ook tijd voor een stand van zaken op beeldvlak. Is OLED de toekomst? Of is het QLED dat de motor van toekomstige top-tv’s wordt? Uitleg over de nieuwste beeldtechnologieën en genuanceerde voorspellingen, daar moet je bij ons zijn.

Hoewel we klassieke hifi in dit nummer niet links laten liggen, wordt de nadruk toch meer gelegd op het vraagstuk ‘hoe krijg ik beter geluid uit mijn televisie?’. Daar zijn meerdere antwoorden op mogelijk, wat we belichten in een exhaustieve koopgids met oog voor toestellen, opstellingen en accessoires. Een dossier AV-receivers met zowel middenklassers als topmodellen gaat daarnaast dieper in op deze veelzijdige apparaten. Maar ook de nieuwste soundbars worden getest, met aandacht voor de nieuwe generatie Dolby Atmos-soundbars. Kortom, als je thuis echt van films wil genieten op je nieuwe Ultra HD-tv, dan moet je ook investeren in beter tv-geluid.

Inhoud

  • Koopgids beter tv-geluid
  • Dossier AV-receivers (twee prijspunten, 700 en 1.500-2.500 euro)
  • Tv-accessoires: beugels, HDMI-oplossingen, streaming
  • Dossier soundbars met Dolby Atmos
  • Losse recensies soundbars, soundbases, surroundpakketten, hifi, hoofdtelefoons
  • 4K-bronnen
MERK

EDITORS' CHOICE