NIEUWSMarantz

Nieuwe versterker en cd-speler van Marantz


Redactie HiFi.nl | 24 mei 2016 | Marantz

Nieuw van Marantz: een vernieuwde geïntegreerde versterker en cd-speler, de PM6006 en CD6006. Ze hebben een aantal upgrades gekregen en leveren volgens Marantz een nog verfijnder geluid, voor de echte muziekliefhebbers.

Marantz CD6006

De CD6006 is, zoals je misschien al verwacht, een nieuwere versie van de CD6005. Het volledig vernieuwde digitale en anologe circuit worden door een flinke voeding voorzien van stroom en de CS4398 DAC zet digitale signalen om in analoge. Vervolgens worden deze signalen verstuurd naar de kleine HDAM-SA2 signaalversterker. Verder heeft Marantz de CD6006 voorzien van massievere voetjes om trillingen zoveel mogelijk tegen te gaan en een hoofdtelefoonaansluiting met instelbare versterking.

Marantz PM6006

Net als bij zijn voorganger, de PM6005, heeft Marantz bij de PM6006 gebruik gemaakt van voor- en eindversterkersecties met afzonderlijke componenten. Om een zo transparant en helder mogelijk geluid te kunnen realiseren is de PM6006 verbeterd om piekbelasting te kunnen verwerken in de eindtrap. De HDAM modules moeten ervoor zorgen dat geluid krachtig en dynamisch klinkt – écht Marantz, dus. Dankzij de ringkerntransformator is de versterker ook in staat om behoorljik veeleisende luidsprekers aan te sturen.  

Ook qua aansluitingen kom je niet tekort: op de achterzijde vind je een behoorlijk aantal aansluitingen voor digitale bronnen. Ook heeft de PM6006 een coaxiale en twee optische ingangen en kun je, dankzij de CS4398 DAC, bovendien genieten van hi-res audio. Er zijn ook vier vergulde luidsprekerterminals en vijf analoge ingangen aanwezig, waaronder een speciale phono-ingang. Om het analoge signaal niet te laten beïnvloeden door het digitale circuit is de gehele digitale sectie afgeschermd door een metalen behuizing – binnen de metalen behuizing.

Zowel de PM6006 (€549) als de CD6006 (€449) zijn vanaf juni verkrijgbaar in het zwart en zilver/goud. 

MERK

EDITORS' CHOICE