Bowers & Wilkins zet nieuwe standaard met de 800 D3

Jasper Mijwaard | 26 mei 2016 | Bowers & Wilkins
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 06 mei 2016

High End München 2016 is in volle gang! Hifi.nl is aanwezig om je te voorzien van het laatste nieuws, de nieuwste producten en natuurlijk foto’s van de mooiste hifi apparatuur. Met in dit artikel alles over Bowers & Wilkins!

Na eerder deze week gehoord te hebben dat Bowers & Wilkins is verkocht aan een jonge start-up, waren we natuurlijk razend benieuwd naar wat ze hadden meegebracht naar München. En we waren niet teleurgesteld. Wat op ons stond te wachten was namelijk de B&W 800 D3, het nieuwste vlaggenschip van de (nu nog Britse) fabrikant.

Of ja, nieuw… Er wordt ons al snel verteld dat de nieuwe 800 D3 nu pas wordt geïntroduceerd, maar eigenlijk in 2015 (samen met de rest van de 800-serie) al helemaal af was. Foto’s van deze specifieke luidspreker werden toen al wel gebruikt in catalogi, promofilms- en foto’s, maar hij was nog niet te krijgen – er was zelfs nog niks over bekend. De reden dat B&W de launch van de 800 D3 heeft uitgesteld, is dat ze een écht prestigemodel wilden hebben voor hun 50e verjaardag dit jaar. Nou, dat is gelukt.

“It is the closest we've ever made to the live or club experience, also in the bass performance.”
- Andy Kerr, Bowers & Wilkins

De 800 D3 heeft veel weg van zijn 802-voorganger, maar de 20 cm woofers zijn vervangen door nieuwe versies van 25 cm. Dat maakt de 800 D3 een stuk breder en dieper, hoewel er qua gewicht (96 kg) niet veel bijgekomen is. Dat komt voornamelijk doordat er veel gebruik gemaakt is van (lichtgewicht) aluminium.

De luidspreker is ontworpen door Martial Rousseau, head of research bij Bowers & Wilkins en zal vanaf juli 2016 verkrijgbaar zijn in piano gloss black, satin white en rosenut. Per paar ben je €30.000 kwijt.

Over de toekomst van het bedrijf, na de overname van EVA Automation, werd weinig gezegd. Wel wordt er bij Bowers & Wilkins vanuit gegaan dat alles wat ze vanaf nu maken, vergeleken gaat worden met de 800 D3. Ze leggen de lat voor zichzelf dus vrij hoog en dat belooft veel positieve ontwikkelingen. Hopelijk.

Dit artikel werd eerder geplaatst op 6 mei 2016.

MERK

EDITORS' CHOICE