NIEUWSOnkyo

Home theater starterspakket van Onkyo

Redactie HiFi.nl | 27 april 2016 | Onkyo | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Steeds meer Hollywood knallers ondersteunen Dolby Atmos en/of DTS:X zodra ze uitkomen op Blu-ray. Ook Onkyo heeft dat opgemerkt en komt  daarom met de nieuwe HT-S7805 HtiB, zodat ook jij thuis kunt genieten van het ultieme geluid.

Dit UltraHD home theater pakket (5.1.2) is uitgerust met AccuReflex technologie, waardoor het geluid automatisch aangepast kan worden aan de luisterruimte. Dat zorgt voor een zeer gerichte en realistische luisterervaring. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Dynamic Audio Amplification, wat het luisteren in stereo-opstelling een hele ervaring maakt – of je nou luistert naar een LP of audio streamt via Wi-Fi, Bluetooth of Airplay.

Zoals tegenwoordig eigenlijk standaard is, heeft de ontvanger ook ingebouwde ondersteuning voor online diensten als Spotify en TIDAL. Dat je gebruik kunt maken van de Onkyo app om alle bronnen te beheren zal ook zeker geen verrassing zijn. Ook qua video weet Onkyo’s nieuwe receiver (op papier) te overtuigen: zowel 4K/60Hz als HDR worden ondersteund.

Maar met alleen een AV-receiver ben je er natuurlijk nog niet. Daarom heeft Onkyo, geen onbekende in de wereld van hifi, ook flink wat luidsprekers aan het pakket toegevoegd. Een goed surround-geluid haal je tenslotte niet uit twee simpele speakers. Om het af te maken wordt de set geleverd met 80W subwoofer met 20 cm conus.

De set is vanaf augustus verkrijgbaar en de Japanse fabrikant belooft nog voor die tijd met meer details te komen. Met een prijs van £899 (omgerekend ongeveer €1.200) is de Onkyo HT-S7805 HtiB een ideaal starterspakket voor iedereen die een eerste home cinema ervaring in huis wil halen. Hoe hij gaat presteren is nog even afwachten, maar de verwachtingen liggen hoog.

MERK

EDITORS' CHOICE