Test 't thuis: Yamaha MusicCast

Menno Bonnema | 11 mei 2016 | Yamaha
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 22 april 2016

Bij de BTW vrije dagen van de Mediamarkt konden klanten onlangs tegen een interessant prijsje producten van Yamaha aanschaffen. Drie deelnemers kregen van Yamaha en de Mediamarkt Leeuwarden bovendien een pakket met MusicCast producten mee om thuis uit te proberen. Afgelopen weekend mochten zij bij diezelfde Mediamarkt komen vertellen over hun ervaringen. Daarbij maakte één deelnemer kans om het hele productenpakket gratis mee naar huis te mogen nemen. And the winner is…

MusicCast

Wat is het ook alweer, dat MusicCast systeem van Yamaha? Kort gezegd is het een draadloos muzieksysteem. Uniek aan MusicCast is dat het een integratie heeft met meer dan alleen draadloze luidsprekers. Yamaha MusicCast is een overkoepelend draadloos systeem dat werkt van receivers en losse speakers tot aan soundbars. Het MusicCast systeem is in staat om meer dan vijftig ruimtes te voorzien van draadloze audio. Het systeem kan gewoon draaien op een bestaande Wifi-router omdat de Yamaha MusicCast apparaten de draadloze verbinding versterken. Dat Yamaha zeer overtuigd is van haar nieuw streamingssysteem blijkt uit het feit dat de Japanners in één keer met maar liefst 23 nieuwe producten op de markt zijn gekomen waarin MusicCast verwerkt zit.  

Mening consument

Dat is mooi natuurlijk, wanneer een producent zo heilig gelooft in haar eigen product. Maar wij zijn niet minder benieuwd naar de mening van de gebruiker thuis. Daarom organiseerden Yamaha, Mediamarkt en Hifi.nl een gezamenlijke actie, waarbij drie audioliefhebbers de kans kregen om thuis het Musiccast systeem van Yamaha uitgebreid te testen. Tijdens de BTW vrije dagen bij de Mediamarkt werden drie deelnemers geselecteerd die bij aanschaf van een Yamaha product een speciale set met aanvullende MusicCast speakers mee naar huis kregen. Met daarbij het verzoek het totale Yamaha pakket uitvoerig te testen.

Nadat de deelnemers op hun gemak thuis alle ins en outs van MusicCast hadden kunnen uitproberen, was het afgelopen weekend tijd om de extra producten weer bij de Mediamarkt in te leveren. Daarbij waren wij nieuwsgierig naar de gebruikservaringen van de verschillende deelnemers. Tenslotte werd tijdens de ‘reünie’ bekend gemaakt wie van de drie testers de producten van Yamaha gratis weer mee naar huis mocht nemen.

Gebruikerservaring

Helaas was één van de drie deelnemers, Dennis, wegens ziekte verhinderd. Hifi.nl sprak met de andere twee testers over hun ervaringen.

Roald uit Oudehaske

Roald was een aantal weken geleden ook afgekomen op de BTW vrije dagen van Mediamarkt. Met een missie, want zijn oude receiver had z’n beste tijd wel gehad. Roald: “Tja, wat wil, 20 jaar oud, dan wordt het wel eens tijd voor een nieuwe.” En wat dat dan wel moest gaan worden? Roald: “Dat wist ik nog niet, wel dat ie weer net zo betrouwbaar en robuust moet zijn als zijn voorganger. En dan kom ik toch bij maar een paar merken uit. Yamaha is daar één van. Door die ‘belastingvrije’ prijzen nu, dacht ik wel een goede deal te kunnen maken. En zo liep ik tegen de RX-A 550 receiver van Yamaha aan. Een mooie receiver met tamelijk wat mogelijkheden, in ieder geval genoeg voor mij. Wat ook van belang was, voor mij, was de stereo-prestatie van dit apparaat. Ik luister toch ook vaak nog ‘gewoon’ in stereo. Dat doet deze receiver ook erg goed. De mogelijkheden voor Multicast hebben wij ons hier ter plaatse door de vertegenwoordiger van Yamaha laten uitleggen. Vooral mijn dochters waren daar gelijk enthousiast over. Wat betreft het gebruiksgemak moet je dan ook eigenlijk bij hen zijn, zij hebben daar het meest mee geëxperimenteerd.” 

MERK

EDITORS' CHOICE