NIEUWSVifa

Music meets design: de Vifa Oslo draadloze speaker


Jasper Mijwaard | 12 april 2016 | Vifa

Het Deense merk Vifa ken je misschien van hun stijlvolle draadloze speakers, die naast een Scandinavisch design ook voorzien zijn van bijpassende namen. Na de Helsinki, Copenhagen en Stockholm hebben ze nu een nieuw model: de Oslo.

De Oslo valt tussen het goedkoopste model van Vifa, de Helsinki (€399), en de Copenhagen die voor €699 de winkel verlaat. Net als zijn seriegenoten is de Oslo bekleed door Kvadrat, een fabrikant van zeer hoogwaardige stoffen. Ook niet verrassend is dat de luidspreker draadloos aangestuurd kan worden via zowel Wi-Fi als Bluetooth, maar ook via digitale optische ingang of een analoge audiokabel.

Achter de stoffen bekleding vind je twee 50 mm full range drivers en twee 65 mm woofers. Het gewicht van 2,4 kilo en de handzame afmetingen (268x181x90 mm) maken de Oslo tot een speaker die niet alleen in je huis goed staat, maar het ook buiten goed doet. Hoe lang de batterij meegaat nadat deze volledig is opgeladen wordt helaas niet vermeld.

De Vifa Oslo is in vijf verschillende kleuren leverbaar voor een adviesprijs van €499. Naast de speaker vind je in de doos ook een power supply, 3.5mm AUX kabel en een handige travelbag. 

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »