NIEUWSVifa

Vifa draadloze designspeakers

Redactie HiFi.nl | 18 maart 2016 | Vifa | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 30 januari 2016

We schreven er in september al over, na de introductie op de IFA in Berlijn: de opvallende verschijningen van het Scandinavische Vifa. Importeur Musiclaire heeft de draadloze muziekweergevers met de klinkende namen Copenhagen, Stockholm en Helsinki inmiddels op de markt gebracht.

Design lijkt in de eerste plaats het hoogste doel bij Vifa. Het zal niet verbazen dat het merk onlangs in aanraking kwam met Kvadrat, fabrikant van zeer hoogwaardig gefabriceerde stoffen. Wat vervolgens leidde tot een samenwerking met als resultaat drie draadloze weergevers: de Helsinki, de Copenhagen en de Stockholm. Een kijkje achter de scherm leert dat muzikaliteit en functionaliteit ook hoog in het vaandel staan bij de ontwerpers. 

Helsinki
De Helsinki, het kleinste (en met ‚ā¨ 399 het laagste geprijsde) model van de drie spelers, meet 156 x 210 x 70 millimeter. Een compact product met een zeer krachtige oplaadbare Lithium accu, een Bluetooth-verbinding (4.0 aptX) en een leren riem voor mobiliteit. Fullrange¬†2 x 50 mm Vifa unit met een aluminium dome en neodymium magneet, woofer¬†2 x 60 mm Vifa units met een platte sandwich cone en neodymium magneet. Push-Pull gemonteerd in combinatie met twee passieve radiators, frequency bereik:¬†58 Hz - 18 kHz @ +/- 3 db.

Wat zit er in de doos? Short leather strap (de speaker weegt net iets minder dan anderhalve kilo), power supply, AUX 3.5 mm mini jack kabel, handleiding, quickguide, travel bag en de garantie.¬†Het design komt in de kleuren Willow Green, Misty Blue, Dusty Rose en Sandstone Grey, advies verkoopprijs¬†‚ā¨ 399,-.¬†

Copenhagen
De Vifa Copenhagen is eveneens gericht op een moderne levensstijl, en op gebruikers die een exclusief ontwerp net zodanig waarderen ls een muzikale weergave. Het Scandinavisch design is een duidelijk kenmerk van de speaker, met in de eigen kernwoorden 'respect voor materialen, voor details, en voor de gebruiker'. Naast de 4.0 aptX van zijn kleinere broer ook voorzien van Apple AirPlay en geschikt voor DLNA en DSP signal processing. Tweeter 2 x 28 mm Vifa driver unit met soft dome en neodymium magneet, midrange 2 x 50 mm Vifa driver unit met aluminium cone en neodymium magneet, woofer 2 x 80 mm Vifa driver unit met een flat sandwich cone en neodymium magneet. Push-pull configuratie in combinatie met vier passieve radiators, frequency bereik: 50hz - 20khz @ +/- 3 dB.

Wat zit er in de doos? Power supply, AUX 3.5 mm mini jack cable, optical cable, travel bag, manual, quickguide en garantie. Afmetingen 268 x 362 x 90 mm, gewicht 4,65 kg.¬†Verkrijgbaar in de kleuren:¬†Anthracite Grey, Pebble Grey, Sunset Red, Sand Yellow, Ocean Blue en Ice Blue, advies verkoopprijs ‚ā¨ 699,-.

Stockholm
De Stockholm is zoals het ontwerp al verraadt naast een draadloze speaker ook prima geschikt als soundbar. Compatibel met vrijwel elke mobiele telefoon, tablet, PC / MAC en TV via bluetooth aptX, Apple AirPlay, DLNA en onder meer voorzien van Wi-Fi Direct, wat het gebruik van Apple AirPlay buiten het netwerkbereik mogelijk maakt. Tweeter 2 x 28 mm Vifa driver unit met soft dome en neodymium magneet, midrange 2 x 80 mm Vifa driver unit met een aluminium cone en neodymium magneet, woofer 4 x 100 mm Vifa driver unit met flat sandwich cone en neodymium magneet. Gemonteerd in een Push-Pull configuratie met vier passieve radiators, frequency bereik 42Hz - 20kHz @ +/- 3 dB.

Wat zit er in de doos? Power supply, AUX 3.5 mm mini jack cable, optical cable, afstandsbediening, wall mount, travel bag, manual, quickguide en garantie. Afmetingen 215 x¬†1100 x¬†100 mm, gewicht 9.8 kg.¬†Verkrijgbaar in de kleuren Anthracite Grey, Pebble Grey, Sunset Red, Sand Yellow, Ocean Blue en Ice Blue, advies verkoopprijs ‚ā¨ 1499,-.¬†

MERK

EDITORS' CHOICE