NIEUWS

3 miljoen mensen gebruiken nu Tidal

Redactie HiFi.nl | 31 maart 2016

Tidal heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht: de streamingdienst heeft op dit moment ongeveer 3 miljoen betalende gebruikers, verspreid over 46 landen. Van deze 3 miljoen gebruikers betaalt maar liefst 45% voor het hi-fi abonnement van €19,99 per maand. Een jaar geleden was dat nog maar 500.000, wat zou betekenen dat de overname van Jay Z heeft gezorgd voor maar liefst 2,5 miljoen nieuwe users.

Hoewel drie miljoen betalende gebruikers een mooi cijfer is komt het nog lang niet in de buurt van de cijfers van Spotify, dat met zo’n 30 miljoen subscribers een ruime voorsprong heeft op de rest van de markt. Tidal komt wel steeds dichter in de buurt van Deezer, dat met zes miljoen subscribers op de derde plek staat. Op twee staat Apple Music met ongeveer tien miljoen betalende gebruikers.  

Verder laat Tidal weten dat het nieuwe album van Kanye West, The Life of Pablo, zo’n 250 miljoen keer gestreamd werd in de eerste tien dagen. Het album is dan ook alleen via Tidal te beluisteren. Ook laat Tidal weten dat het volledige aanbod nu bestaat uit 40 miljoen nummers en 130.000 video’s.


EDITORS' CHOICE