NIEUWSPioneer

Drie nieuwe AV-receivers van Pioneer

Redactie HiFi.nl | 17 maart 2016 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer heeft een nieuwe lijn AV-receivers, welke allemaal voorzien zijn van een erg bescheiden prijskaartje. Bovendien zijn de features ook niet mis: Bluetooth, Dolby Atmos, hi-res audio ondersteuning, HDR en nóg meer.

De VSX-531 en de VSX-831 zijn twee 5.1 amps die volgens Pioneer per kanaal 130 watt leveren aan 6 ohm. De derde van de nieuwe serie is de VSX-1131, een 7.1-kanaalsdesign die per kanaal maar liefst 160 watt kan leveren. Hoewel alle versterkers goed overweg kunnen met 4K Ultra HD, hebben de 831 en de 1131 ook nog HDR functionaliteit.

Bovendien zijn alle versterkers voorzien van Bluetooth en ondersteuning voor DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD. Wat het nog interessanter maakt, is dat de nieuwe VSX producten gebruik maken van het door Pioneer zelf ontwikkelde Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACS): een systeem dat bij het kalibreren van de ruimte rekening houdt met de positionering en grootte van je luidspreker. Niet verkeerd!

Verder is het prijsverschil terug te vinden in leuke, of tegenwoordig bijna noodzakelijke, features. Wat bijvoorbeeld wel te vinden is in de 831 en 1131, is ingebouwde wi-fi en de mogelijkheid om 24-bit/192kHz hi-res audio af te spelen, ontbreekt bij het kleinere broertje. Dankzij de Fireconnect-technologie (ook terug te vinden in de nieuwste producten van Onkyo) zijn beide receivers ook te gebruiken in een multiroom systeem.  

De VSX-531, VSX-831 en VSX-1131 zijn vanaf april verkrijgbaar. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de €350 en €700. 


EDITORS' CHOICE