NIEUWS

Haal het beste uit je vinyl

Redactie HiFi.nl | 22 februari 2016

Hoewel de eerste vinyl langspeelplaat al in 1948 werd geïntroduceerd, wint ‘het zwarte goud’ alweer een paar jaar aan populariteit. Speciaalzaken schieten als paddestoelen uit de grond en zelfs de hippere kledingwinkels verkopen tegenwoordig vinyl en platenspelers. Maar hoe haal je het maximale uit je collectie? Vinyl Academy is de oplossing.

De Vinyl Academy is een initiatief van LPspeler.nl en is opgericht om de muziekliefhebber te helpen bij het vinden van de juiste set-up. Het is vaak lastig om een weg te vinden in de vele verschillende types draaitafels en het vinden van het perfecte element voor jouw muzikale smaak is ook niet altijd even simpel. Vinyl Academy helpt je met verschillende tips & tricks, zodat je het allerbeste uit je huidige (of toekomstige) set kunt halen.

Denk bijvoorbeeld aan artikelen die het verschil tussen Belt Drive en Direct Drive beschrijven, of in hoeverre een draaitafelmat invloed heeft op het uiteindelijke geluid. Zelfs de geluidsverschillen tussen zwart en gekleurd vinyl worden onder de loep genomen. Benieuwd? Kijk dan vooral even op de Vinyl Academy.


EDITORS' CHOICE