Verslag lezersbezoek Bowers & Wilkins – de trip naar Worthing, Engeland

Bowers & Wilkins introduceerde in het najaar de compleet vernieuwde 800 Serie. De vermaarde luidsprekerlijn werd in zeven jaar tijd op maar liefst 868 fronten aangepast, in een fabriek die speciaal voor deze herontwikkeling compleet verbouwd werd. Vanuit de redactie togen we naar Worthing, Engeland om naast de grandeur van de heerlijke Engelse zuidkust die indrukwekkend grote en hypermoderne te bewonderen, en natuurlijk om ingevoerd te worden in alle ins en outs van de 800 D3 – compleet met de eerste luisterindrukken per model. 

Omdat het bezoek zo goed bevallen is, waren we kort erna verheugd om te horen dat Bowers & Wilkins een prijsvraag in het leven riep om een aantal liefhebbers richting Worthing te sturen. Zowel lezers van HiFi.nl en Alpha Audio als luisteraars van Classic FM maakten kans, waardoor er in totaal zes lezers en luisteraars in de prijzen vielen. We namen achteraf met iedereen contact op voor een verslagje van hun indrukken. Bij dezen!

Marc & Helma (via HiFi.nl)
Kort voor de jaarwisseling ontvingen Marc en Helma bericht van de Benelux-importeur van Bowers & Wilkins om hen te feliciteren met het feit dat 2016 zou beginnen met een leuke trip naar Engeland. We hadden Marc, net als alle andere deelnemers, bij wijze van prijsvraag uitgedaagd om ons te vertellen waarom uitgerekend hij de snoepreis verdiende. Hij wist ons te overtuigen met zijn motivatie rond de WAF (Woman's Acceptance Factor) en de MAF (Money Acceptance Factor); zijn echtgenote Helma heeft de afgelopen 25 jaar alle soorten en maten speakers al wel voorbij zien komen en de modellen uit de 800 Serie kunnen zonder uitzondering haar esthetische goedkeuring wegdragen. Hij hoopte haar met een kijkje in de keuken ook qua MAF over de streep te kunnen trekken... Daarnaast wilde hij als rechtgeaard Bowers & Wilkins liever graag eens die kant op, dus zo geschiedde. 

Marc: "Met twee andere prijswinnaars en hun partners werden we door Bas van Oosten van B&W Benelux ontvangen op Schiphol. Na een korte vlucht geland op Gatwick en via een taxibusje naar de fabriek gereden. Lekkere lunch, babbelen over muziek en installaties en natuurlijk meteen even de luisterruimtes afstruinen. Daar stond een set 803 D3 met een Classé Audio set die mij deed watertanden. Na enkele korte demo's gingen we richting de fabriek. Vrouwlief had haar e-reader meegenomen... 'da's toch niks voor mij zo'n rondleiding!' Echt wel! We werden uitgebreid rondgeleid door het hart van de fabriek, geen vraag was te gek en met veel Engelse humor werden sterke verhalen verteld. Erg leuk en zeker vanuit logistiek oogpunt ontzettend interessant. Het merendeel van de productie van de toplijn is handwerk. Er worden 100 speakers per dag geproduceerd, pianolak heeft 6 lagen en de aparte eliptische vorm van de speakers wordt bereikt door 12 flexibele lagen hout op elkaar te lijmen. Gaaf om te zien!"

"Na de rondleiding werden we netjes naar Londen gebracht waar we op kosten van Bowers & Wilkins twee nachten in een fraai hotel nabij de Tower Bridge mochten verblijven. Toetje op de B&W cake. We hebben erg genoten en mijn volgende prijsvraag wordt er eentje om zo'n setje 803 D3 te winnen. Vrouwlief trok namelijk even wit weg toen we de ponden naar euro's gingen omrekenen. Kwaliteit kost geld, dat weet ik na dit bezoekje nog beter..."

Pauline & Niels (via Alpha Audio)
"Het was een hele leuke ervaring", reageert Pauline. "Zelfs ik, die vooraf dacht 'ik zit dat dagje wel uit' (reisje gewonnen voor mijn man die wel hifi-fanaat is), vond het fantastisch om te zien! Prachtige producten en erg mooi, zuiver geluid."

"We begonnen de dag goed met een lunch en daarna een presentatie van Bas van Oosten. Daarna begonnen de luistersessies die gefaciliteerd werden door Steven. Eerst in de bioscoopzaal waar we scènes van diverse films te zien kregen, en later in de luisterzaal waar we stukjes muziek te horen kregen. Als laatste de rondleiding. Wat een ervaring, en leuk om te zien met hoeveel passie de medewerkers van Bowers & Wilkins hun producten in elkaar zetten. Er komt nog aardig wat handwerk aan te pas..."

Huub & Bert (via Classic FM)
"Hoe we het ervaren hebben? We hebben een zeer geslaagd bezoek gehad bij Bowers & Wilkin – zowel de audiosessies als het fabrieksbezoek. Van Bas kregen we uitleg over de geschiedenis en achtergrond van Bowers & Wilkins, waarna een overweldigende demonstratie volgde van wat geluid met een film kan doen. Fantastisch hoe ze dit hebben gemaakt!"

"Vervolgens een audio demo van de 800 D3. Mijn vader en ik hebben ons versteld doen staan van de superieure kwaliteit en de zuiverheid van de luidsprekers van Bowers & Wilkins. En ook de rondleiding was zeer de moeite; we hebben intens genoten – te meer dankzij het enthousiasme van Steven. Een geweldige dag, afgerond met een extra dag Londen als kers op de taart. Mocht er in de toekomst nog eens de gelegenheid komen om de fabriek te bezoeken houden wij ons aanbevolen – mag ook in China hoor..." 

MERK

EDITORS' CHOICE