NIEUWS

Lezersvraag: een platenspeler voor +/- 400 euro?

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2016

Via de redactiemail (redactie@hifi.nl) krijgen we regelmatig vragen, suggesties en tips van lezers die op zoek zijn naar advies, een idee hebben voor een artikel of serie, of ons graag vertellen wat er beter kan aan HiFi.nl...;). Ook via Facebook weten jullie ons te vinden, wat vandaag leidde tot onderstaande vraag die we bij wijze van crowdsourcing graag in de groep willen gooien.

Bart stuurde ons namelijk een berichtje dat hij op zoek is naar een nieuwe aanwinst voor zijn hifi-set; "Hallo, ik contacteer jullie via deze weg omdat ik op zoek ben naar wat advies. Ik heb een Marantz CD6005 en Marantz PM6005 met Monitor Audio luidsprekers. Mijn Lenco platenspeler heeft kuren, dus het is tijd om een degelijke vervanger aan te schaffen. Het vooropgestelds budget is ongeveer 400 euro."

"Ik heb ondertussen een shortlist opgemaakt die voor mij qua uitzicht, look and feel, feedback, mogelijkheden en voor- en nadelen aan elkaar gewaagd zijn:

  • Thorens TD 158
  • Rega RP1
  • TEAC TN300
  • Audio Technica LP120USBHC
  • Denon DP300F
  • en vandaag heb ik er ook de Pro-Ject Debut aan toegevoegd...
  • ...en eigenlijk ook de Pro-Ject Essential.

Deze laatste vind ik in het bijzonder interessant omdat je de plaat niet hoeft te verwijderen om de snelheid manueel aan te passen. Ik ben ook bijzonder gecharmeerd door de REGA RP1 omdat deze gigantisch veel uitbreidings/ugrademogelijkheden schijnt te hebben. Nadeel vind ik echter dat er zo goed als niets automatisch aan is (en ook het naalddrulsysteem wat beperkt lijkt), en de plaat verwijderd moet worden om de snelheid aan te passen."

"Ik ga sowieso nog even proberen alle modellen te beluisteren maar ik vroeg me af of jullie eventueel wat tips, advies en feedback hebben met betrekking tot bovenstaande lijst. Geef gerust pro’s en contra’s, rangschikking, et cetera..."

Wie helpt? Reacties mogen naar redactie@hifi.nl, zodat we er een mooi item van kunnen maken.


EDITORS' CHOICE