NIEUWSMagico

Magico S1 en S5 luidsprekers herzien

Magico stelt de opvolgers van de S1 en S5 luidsprekers voor.

Hoewel de nieuwe S1 en S5  op het eerste gezicht veel van hun voorgangers weg lijken te hebben, blijken ze op een groot aantal aspecten te zijn gewijzigd.

Betere kast
De top en voetplaat zijn voor de volgende generatie compleet herzien. Voor het eerst wordt nu een volledig nieuw ontworpen 3D-bolvormig toppaneel toegepast. Dit geeft beide weergevers niet alleen een fraai aanzien, maar verbetert ook de behuizingsdiffractie terwijl verticale staande golven nog minder kans maken. Ook de 4-armige kastondersteuning is nieuw ontworpen en zorgt voor meer stabiliteit, een lager zwaartepunt en verbeterde zaken als dynamiek en een lagere stoorvloer. Betere units
Het Magico ontwerpteam heeft het prestatieniveau bij de nieuwe uitvoeringen nog verder verbeterd. Zo wordt nu ook in deze - wat minder extreem geprijsde modellen - de nieuwste variant van de rechtstreeks uit de S7 en M-project afgeleide 2,54 cm dometweeter toegepast. 

Hoewel de S1 (mk II) een 2-weg systeem is met 2 units en de S5 (mk II) een 3-weg met zelfs 4 units, maken beiden buiten het hoog ook gebruik van dezelfde techniek en materialen voor de (bas) midden unit. We hebben het dan over Magico’s nieuwste ultra high-tech conusmateriaal Nano-Tec. Door het gebruik van koolstofvezel in combinatie met Graphene, is uiteindelijk het ideale ultra-stijve conusmateriaal verkregen dat een perfecte verhouding tussen gewicht, stijfheid als interne demping biedt. Doordat deze unit bij de S1 ook nog het complete laag voor zijn rekening moet nemen, is hij met zijn 18 cm wat groter in diameter dan de puur voor het middengebied bedoelde 15,24 cm unit in de S5. Dit plaatje wordt tenslotte gecompleteerd door de inzet van een uit puur titanium vervaardigde spreekspoel in samenwerking met een nog krachtiger Neodynium magneetsysteem.

De dubbele 25,4 cm woofers met hun extreem krachtige magneten, bestaan uit een combinatie van een ultra stijve aluminium conus met een coating en stofkap van Graphene. Beter wisselfilter
Net als bij hun voorgangers wordt ook bij deze nieuwste Magico generatie voor het filterontwerp weer volop van de laatste generatie Finite Elemente Analyse simulatie software gebruikgemaakt en is alles nog eens extra aangescherpt om een naast een maximale bandbreedte, ook zaken als lineair fasegedrag en geminimaliseerde intermodulatie vervorming te optimaliseren. 

Afwerking en prijzen
Deze twee nieuwe modellen zijn leverbaar in zowel een aantal nieuwe (matte) geanodiseerde M-Cast kleuren als luxueuze op verf basis gebaseerde (hoogglans) M-Coat varianten.

Prijzen zijn vanaf € 24.900,- voor een M-Cast uitvoering van de S1 mk II, en € 57.500,- voor een S5 mk II in dezelfde afwerkingsvariant.

MERK

EDITORS' CHOICE