REVIEWMagico

Recensie Magico S1

Ruud Jonker | 10 november 2013 | Fotografie Fabrikant | Magico

Hierbij een review van de Magico S1. Een landmark product, ontwikkeld en gebouwd met behulp van grensverleggende innovatieve technologie. Alon Wolf merkte vorig jaar op, tijdens een dinertje ergens in het buitenland, dat hij helemaal niet luistert naar z'n producten. Hij ontwerpt, berekent, bouwt en als je dat goed doet, is het eindresultaat ook goed. Volledig mee eens. De afgelopen jaren hebben steeds opnieuw aangetoond dat met wetenschappelijk geavanceerde methoden ontwikkelde luidsprekers een herkenbare toegevoegde waarde hebben.

De tragiek van high-end audio is dat veel peperdure producten een veel te hoog compromisgehalte hebben en vaak een extreem slechte prijs-kwaliteitsverhouding. Nou is vrijwel elk product in zekere zin een compromis, maar in de audio-industrie zijn er naast een aantal zeer goede componenten simpelweg teveel compromis-producten. Allemaal experimenten over de rug van de consument heen van 'wannabee' fabrikanten die steeds weer hetzelfde wiel uitvinden.

De audio-industrie is grotendeels afgegleden naar het oneindig uitwonen van bestaande concepten omwille van de commercie en niet bezig met innovatie teneinde weergave naar een hoger evolutionair niveau te tillen. Het resultaat is dat audiofielen zich continue blijven verontschuldigen voor tekortkomingen in hun systeem. Vreemd dat er anno 2013 nog nauwelijks perfecte audiosystemen bestaan, ondanks het gegeven dat de mensheid technieken zoals een Airbus 380, computers, tablets, 3D-displays, navigatiesystemen en portable devices kan ontwikkelen

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE