CES 2016: Nieuws van Nordost

Redactie HiFi.nl | 10 januari 2016 | Nordost Cables

Genoeg groots nieuws van de beeldpartijen en meer dan een aantal nieuwe modellen luidsprekers. Maar hoe zit het met de 'kleinere hifi' in Las Vegas? We richten ons vizier op Nordost, waar een aantal digitale kabels gepresenteerd wordt.Ā 

"Nordost nieuwste digitale kabels overbruggen het gat tussen de bestaande Norse 2 en digitale Reference kabels; vooral sinds de lancering van Valhalla 2 was die kloof aanzienlijk verbreed," aldus de vertegenwoordiging van het merk.Ā 

Zowel de 75 Ohm S / PDIF en 110 Ohm AES / EBU kabels zijn gebouwd met behulp van verzilverd, vaste kern geleiders die worden omhuld in Nordost-gepatenteerde Dual Mono-Filament-technologie. Beide kabels profiteren van de uitvoering van mechanisch afgestemde lengtes. "De combinatie van deze technologieƫn levert kabels met de extreme bandbreedte wat nodig is om zero-verlies van data-overdracht te bereiken."

De Tyr 2 75 Ohm Digital Interconnect maakt gebruik van een coaxiaal ontwerp en wordt beƫindigd met vergulde Neutrik BNC-connectoren voor de juiste bijpassende impedantie. Alle Tyr 2 75 Ohm Interconnects worden geleverd met vergulde RCA adapters om ze geschikt te maken voor hun functie.

De Tyr 2 110 Ohm Digital Interconnect maakt gebruik van een twinaxiaal ontwerp en wordt beƫindigd met vergulde Neutrik XLR-aansluitingen, waardoor een constante impedantie behouden wordt door de gehele kabel tot in de aansluiting.

Nordost verbreedt zijn aanbod van digitale kabels door de introductie van de Blue Heaven en Heimdall Ethernet-kabels aan hun line-up. "Deze kabels zijn de oplossing waarop digitaal gedreven hifi liefhebbers hebben gewacht; hiermee kunnen Network Attached Storage (NAS) apparaten en muziekstreaming volledig worden geĆÆntegreerd in een hifi-systeem, terwijl de sonische prestaties worden verbeterd."

Het betreft volledig afgeschermde kabels, beƫindigd met hoge kwaliteit 8P8C / RJ45-connectoren. De nieuwe Ethernet-kabels van Nordost voldoen aan de eisen voor high-speed data en toegenomen bandbreedte, bereiken snelheden tot 600 MHz voor de Blue Heaven, en 1000 MHz voor het Heimdall 2.


EDITORS' CHOICE