NIEUWSTechnics

CES 2016: Technics direct-drive draaitafel

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2016 | Technics

Technics heeft vandaag de terugkomst van de 'direct-drive'-draaitafel aangekondigd met de introductie van de Grand Class SL-1200G, en een limited edition bij gelegenheid van het vijftigtarig jubileum van het merk: de Grand Class Sl-1200GAE. Eén verschilpunt tussen de twee edities zit bij de toonarm, die bij de gelimiteerde SL-1200 uit magnesium zal bestaan in plaats van aluminium.

Het is ook Technics niet ontgaan dat er anno 2016 nog altijd vraag is naar vinyl en de apparatuur om het af te spelen. De direct-drive technologie doet dat volgens het merk bovendien zonder de miniscule trillingen van conventionele draaitafels. De techniek in het nieuwste model moet naar eigen zeggen zorgdragen voor het volledig 'smooth' afspelen van platen, zo wordt ons toevertrouwd. De aandrijving is met het oog op balans en lastenverlichting opgebouwd uit twee delen, en het chassis van de platenspeler bestaat uit drie lagen van stevig messing en aluminium, afgewerkt met rubberen randen. 

"The smooth rotational stability and inertial mass even surpasses the Technics SP-10MK2, the direct-drive turntable standard used in the past by broadcast stations worldwide," aldus een woordvoerder van Technics. De Limited Edition wordt vervaardigd in een productie van 1200 units en komt in de zomer op de markt, de standaard Grand Class SL-1200G is in de winter beschikbaar. Prijzen zijn medio februari bekend.


EDITORS' CHOICE