HiFi Zomerstops - Hi-Visit Audio TV Centrum

Rob Nijman | 25 juli 2016 | Fotografie Beeldhouwers
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 17 december 2015

De vakantieperiode hoeft niet alleen tripjes naar het zwembad, de buurt-bbq of de Efteling te betekenen. Tijd genoeg om eens goed te gaan zitten voor een luistersessie, of een bezoek te brengen aan één van deze muzikale pareltjes. De eerste Zomerstop maakt HiFi.nl bij Audio TV Centrum.

2005, 2007, 2008, 2010, 2013. Trouwe lezers weten dat we graag bij Audio TV Centrum op bezoek komen. Een speciaalzaak die zich doorlopend ontwikkelt, waardoor er altijd wat nieuws te beleven valt. En hoewel het nu slechts twee jaar geleden is dat we voor het laatst aan de Geldropseweg waren, heeft de sympathieke Wilbert Schepens opnieuw meer dan genoeg met ons te delen.

Rijk aan ervaring
Audio TV Centrum bestaat inmiddels ruim 37 jaar, en Wilbert en zijn collega en mede-eigenaar Roel van Nunspeet komen samen aan ongeveer datzelfde aantal dienstjaren. Ervaring die zich vertaalt in een aanbod van producten en een team medewerkers met gedegen kennis waarmee zij u uitstekend van dienst kunnen zijn. In de winkel van bijna duizend vierkante meter, stevig gegroeid sinds de beginjaren, kun je terecht voor een goed advies op het gebied van beeld en geluid, waarbij alles van een multiroom-setje tot een compleet ingerichte bioscoop tot de mogelijkheden behoort. “Een heel eenvoudig kabeltje, een hele eenvoudige tv, een hele eenvoudige stereoset, tot de meest exclusieve apparatuur” vult Wilbert aan. En naast de vele AV-oplossingen die het merkenpakket van Audio TV Centrum rijk is, kan zelfs de inrichting van je interieur – van stoel tot decoratie – er verzorgd worden.

Om een beeld te geven van de adviesmogelijkheden, zochten we Audio TV Centrum naast de vele Hi-Visits ook al eens op voor De Specialist Stelt Samen, een rubriek waarin we hifi-dealers vragen om een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen eens te komen luisteren. De combinatie was er destijds een van NAD, Bluesound en Dynaudio. De Dynaudio X14, om precies te zijn. “Omdat het waanzinnig snelle speakers zijn, heel neutraal maar ook heel dynamisch." Versterking kwam van de toen zo goed als nieuwe D 3020 van NAD, en als bron diende de Node van Bluesound – die tegenwoordig in een 2.0 versie op de plank staat.

Streaming en exclusieve audio
Streaming vervult uiteraard nog altijd een belangrijke rol, met stevige displays van bijvoorbeeld Sonos, Heos en Bluesound. Maar tegelijkertijd worden in de allround winkel de imposante high end-opstellingen ook niet uit de weg gegaan, zo bewijst de set in één van de luisterruimtes; de grote Technics SB-R1 luidsprekers op de SE-R1 en SU-R1 versterkers – een absolute primeur in Nederland. Links en rechts bijgestaan door grote modellen uit de Confidence-lijn van Dynaudio, versterkerkasten van Classé en actieve luidsprekers van Meridian.

Het is één voorbeeld van een set die je op de winkelvloer aantreft, maar meteen een mooie indicatie van de moderne mogelijkheden van een speciaalzaak zich behalve kenmerkt door de compleetheid van het assortiment, in ieder budget, ook sterk focust op de beleving thuis. Bij Audio TV Centrum vind je namelijk vooral opstellingen zoals je ze thuis ook aan zou treffen. Geen overdreven akoestisch aangepakte luisterruimtes, maar combinaties van apparatuur en interieur-oplossingen die je eigenlijk rustig als totaalpakket mee zou kunnen nemen. “En alles is dankzij ons aanbod aan domotica aan elkaar te koppelen en te besturen.” Inderdaad, het enige in de winkel dat niet te regelen is vanuit de RTI afstandsbedieningen en apps, van de verlichting tot de open haard en de vele luisteropstellingen, is het koffiezetapparaat.


EDITORS' CHOICE