NIEUWSQobuz

Qobuz onder curatele

Redactie HiFi.nl | 15 november 2015 | Qobuz | Importeur: Qobuz

Qobuz, de Franse online muziekdienst die zich richt op hoge kwaliteit streaming en downloads in high-res audio, is onder curatele gesteld en op zoek naar een koper. Er is een petitie in het leven geroepen om het bedrijf te redden.

Het bedrijf werd afgelopen maandag onder curatele geplaatst door de Rechtbank van Koophandel van Parijs, na een observatieperiode die begon in augustus vorig jaar. Tijdens deze observatieperiode heeft geen één investeerder zich gemeld, zegt oprichter Yves Riesel. Potentiele kopers moeten zich nu vóór 16 november melden. Volgens krant Le Figaro voorspelde Qobuz een omzet van € 7.400.000 euro in 2015.

Qobuz werd in 2007 opgericht door Riesel en is inmiddels gelanceerd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Duitsland, Frans Polynesië, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Je zult geen MP3 bestanden vinden op de website. De gehele catalogus, inclusief Major en Independent labels in alle muziekgenres, is beschikbaar in CD-kwaliteit (Lossless). Qobuz gaat zelfs nog een stap verder door ‘s werelds grootste catalogus met albums in 24-bit Studio Master kwaliteit aan te bieden, TIDAL en Deezer Elite werden hiermee Qobuz' rivalen. 

Begin 2015 kondigde Qobuz aan nog dit jaar muziek aan te willen bieden in DSD-formaat, als uitbreiding op de bestaande collectie hi-resmuziek in FLAC en ALAC. Ook werd het Sublime-abonnement uitgebreid, kun je nu streamen naar mobiele apparaten en ondersteunt Qobuz nu Chromecast.

Er is inmiddels een petitie in het leven geroepen om Qobuz te redden.

Lees ook ons interview met Yves Riesel en lees meer over Qobuz

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE