NIEUWS

Record Store Day: Black Friday releases

Redactie HiFi.nl | 12 november 2015

De exclusieve releases voor de Record Store Black Friday zijn bekend. Record Store Day Nederland heeft een selectie gemaakt van zo'n dertig unieke cd- en lp-boxen, die op Black Friday voor once in a lifetime-prijzen over de toonbank zullen gaan.

Op 27 november zijn er weer een heleboel prachtige releases om uit te kiezen. Doe bijvoorbeeld iemand die speciale kerstsingle van André Hazes cadeau, gedrukt op feestelijk dennengroen. Of wat dacht je van een prachtige jubileumbox van The Flaming Lips? Het nog nooit eerder op vinyl uitgebrachte debuutalbum van Urban Dance Squad? Of toch liever de originele soundtrack van de jaren '80 filmklassieker Transformers (robots in disguise!)?Record Store Day Nederland heeft een selectie gemaakt van zo'n dertig releases. Ook zijn de deelnemende platenzaken zelf op zoek gegaan naar hun mooiste cd- en lp-boxen, die op Black Friday voor once in a lifetime-prijzen worden verkocht.

Releases
De releases lopen van Elvis' If I can dream tot Paradise in me van K's Choise en Bohemian Rhapsody van Queen. Maar ook The Best of Earth and Fire, Swing Easy van Frank Sinatra en een geheime release. 
De complete lijst met releases en bijbehorende info vind je hier.

Black Friday
Op 27 november, Black Friday, begint het hele land massaal met de aankoop van kerstcadeaus, aangespoord door krankzinnige aanbiedingen. Record Store Day doet het natuurlijk altijd net even anders: met Black Friday richten zij zich op muziekliefhebbers, vinylverzamelaars en iedereen die zijn favoriete onafhankelijke platenzaak een warm hart toedraagt. 

Lees meer over de best verkochte releases van afgelopen Record Store Day, en een sfeerverslag van de vorige editie.


EDITORS' CHOICE