NIEUWSTeufel

Teufel Definion 3S boekenplankmodel

Redactie HiFi.nl | 04 november 2015 | Teufel

Het Berlijnse Teufel introduceert een nieuw lid in de Definion-familie: de stereo-luidspreker uit deze lijn is er nu ook als boekenplankmodel, met dezelfde high-end componenten als zijn grote broer, de door ons geteste Definion 3.

Net als zijn grote broer beschikt de Definion 3S over een door Teufel in eigen huis ontwikkelde coaxiale driver en long-throw wok-bas-driver. Dankzij het basreflex-systeem met precision channel kan de compacte boekenplankspeaker dicht tegen de muur worden geplaatst.

Teufels SCA coaxiale driver
De combinatie van tweeter en midrange chassis in de coaxiale driver is bij de gehele Definion familie verantwoordelijk de ruimtelijke klank. Omdat de beide drivers in één component verenigd zijn, bereiken alle frequenties gelijktijdig het oor van de luisteraar. De uiterst geringe looptijdverschillen tussen tweeter en midrange driver zorgen voor een aanmerkelijk verbeterde ruimtelijke en natuurgetrouwe geluidsweergave. 

Basreflex-systeem met precision channel
De compleet nieuw ontworpen basreflex-poort, door Teufel precision channel genoemd heft de typische nadelen op die doorgaans bij een basreflex-systeem aanwezig zijn. Met het precision channel vermindert de lage overgangsfrequentie naar de SCA driver tunnelresonanties, en de ruime afmeting van de basreflexpoort elimineert ruis en bijgeluiden. Bovendien zorgt de speciale gewelfde vorm van de basreflexpoort voor een diepe basweergave. Samen met het bijzonder lange long-throw wok membraan van de bas-driver bereikt de Definion 3S een lage grensfrequentie van 50 Hz.  

Accessoires, prijs en beschikbaarheid
De high-end boekenplankluidspreker Definion 3S is verkrijgbaar als stereo set in antraciet of wit-zwart voor € 999,99 op www.teufelaudio.nl en in de flagshipstore in Bikini Berlijn. Bijpassende statieven (Statief Definion 5S) worden eveneens in dezelfde kleuren aangeboden, voor € 149,99/st.  

Technische details

• 3-kanaals basreflexsysteem
• Gepatenteerde SCA coaxiale driver voor een ruimtelijke klank en gelijkmatige afstraling
• Long-throw wok basdriver met carbonmembraan voor impulsnauwkeurigheid en dynamiek
• Gelakt in antraciet of wit-zwart, sportief slanke behuizing met gestroomlijnde vorm
• Elegante, tapse behuizing

MERK

EDITORS' CHOICE