NIEUWS

Prijsvraag: Teufel Definion 3

Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2015

Het begin van de maand betekent ook dat we voor onze lezers weer een nieuwe prijsvraag in petto hebben. In augustus maak je kans op de Definion 3, ter waarde van 1799,99 euro, die we in samenwerking met Teufel helemaal gratis weg mogen geven.

De Definion 3 bestaat uit twee vloerstaande speakers die door het elegante design perfect in elk modern interieur passen zonder daarbij op te vallen. Hij maakt gebruik van dezelfde high end technologie waar ook het topmodel Definion 5 over beschikt. De door Teufel zelf ontwikkelde coaxiaal driver is namelijk voorzien van gepatenteerde SCA-technologie (Synchronized Coaxial Acoustics) en het unieke triple-bass-principe. Daardoor blijft de natuurlijke weergave van elk instrument behouden en lijkt het tijdens het afspelen van muziek alsof er een live concert plaatsvindt in je eigen woonkamer.

Door de hoogwaardige softdome tweeter en een aluminium midrange driver met vlak membraan vallen de akoestische centra van de tweeter en de midrange driver samen, waardoor een geluidsbeeld zonder fasevervorming ontstaat. Ook ontstaat er een stabiel en gelijkmatig afstraalpatroon, waardoor het verschil tussen het horizontale en verticale afstraalgedrag verdwijnt.

De Definion 3 heeft ook de vorm van de Definion 5 geërfd, en niet alleen vanwege het design. Dat de behuizing taps toeloopt brengt namelijk ook akoestische voordelen met zich mee; zo worden staande golven in de behuizing geminimaliseerd waarbij trillingen worden verhinderd. Het resultaat is een kristalheldere en storingsvrije weergave die ongekend is voor deze prijsklasse.

Zou jij thuis ook wel willen genieten van een zeer sterke bas en een gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder gewenste volume? Klik dan snel door naar onze prijsvraag-pagina om mee te doen en wie weet komt de Definion 3 van Teufel binnenkort wel jouw kant op!


EDITORS' CHOICE