Cambridge Audio brengt nieuwe draadloze speakers

Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2015 | Cambridge Audio

Cambridge Audio brengt twee vernieuwde draadloze speakers op de markt: de Air 100 en Air 200. Vergeleken met de voorgaande modellen is de geluidskwaliteit verbeterd. Ook is er nu ondersteuning voor Spotify Connect.
Wijzigingen
Het ontwerp is enigszins gewijzigd, de vormgeving is wat 'strakker'. Ook binnenin zijn er verbeteringen: er worden vierde generatie BMR units gemonteerd (die ook aanwezig zijn in bepaalde vloerstaande modellen van Cambridge Audio). De weergave is gedetailleerder en frisser. Ter voorkoming van ongewenste resonanties, zijn de behuizingen zwaarder uitgevoerd. Klasse D-versterkers (respectievelijk 100W [Air100] en 200W [Air 200]) sturen de units aan. De Air200 is voorzien van een aparte woofer. Universeel
Zowel Bluetooth met aptX en een Wifi module (t.b.v. DLNA/UPnP streaming) zijn aanwezig. Airplay en Spotify Connect worden ondersteund. 
Radio beluisteren kan ook, als de Air app voor Android of iOS op de smartphone geplaatst wordt. Een kabeltje met 3,5 mm jackplug wordt meegeleverd en er is een RCA ingang aanwezig. 

De¬†Nederlandse¬†adviesprijzen zijn ‚ā¨ 399,- (AIR 100) en ‚ā¨ 499,- (AIR 200). Eind oktober zijn de modellen beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE